Sportul sucevean mai primește o șansă la reînvierea de apoi cu ajutorul administrației locale care tocmai a hotărât asocierea și finanțarea cluburilor sportive sucevene, în ultima ședință de Consiliul Local.

Astfel, prin semnarea contractelor de finanțare pe care consilierii locali au fost de acord să își pună parafa, Clubul Sportiv Universitar și Clubul Sportiv Municipal Suceava au obținut câteva sume numai bune de folosit.

Astfel, pentru Clubul universitarilor, primăria Suceava a semnat un contract de asociere care începe la 1 martie și se încheie la sfârșitul anului curent, prin care se angajează să finanțeze echipa de handbal a USV, cu nu mai puțin de 1 milion de lei. Și atletismul universitar va primi suma de 80.000 de lei, pentru a face posibilă participarea sportivilor la diferitele competiții de peste an.  Acest contract a fost semnat în baza implementării proiectului „Promovarea imaginii municipiului Suceava, prin practicarea sportului din cadrul ramurilor sportive la nivel de performanță”.

Tot în baza aceluiași proiect de promovare municipală, administrația suceveană a mai semnat un acord de finanțare cu Clubul Sportiv Municipal pentru alte câteva ramuri sportive semnificative ale orașului nostru. Este adevărat că suma nu mai ajunge decât la jumătate din valoarea anteriorului proiect, însă este, cu siguranță, un ajutor pentru sportul municipal.

Astfel, contribuția primăriei se ridică la suma de 540.000 de lei, sumă ce va fi defalcată pe domenii de activitate. Astfel, secția de rugby va primi 200.000 de lei, în timp ce secția de volei va primi 100.000 de lei. Aceste două secțiuni beneficiază de cea mai substanțială finanțare din partea municipalității.

Pe lângă acestea, atletismul și canotajul vor primi câte 40.000 de lei, ajutor financiar pentru activitate. Aceste secții sunt urmate de tirul cu arc și tirul sportiv care vor fi ajutate cu câte 35.000 de lei.

Pe ultimul loc se află cele câteva secțiuni ale sportului sucevean care încep să se facă din ce în ce mai remarcate: hochei pe gheață, lupte greco-romane și box, cu câte 30.000 de lei susținere financiară locală.

Aceste sume vor fi distribuite tot în cadrul unei durate similare cu primul contract menționat – 1 martie-30 decembrie 2016.

Să sperăm, totuși, că aceste sume, indiferent cât de mari sau de mici sunt, vor fi folosite inteligent și că vor ajuta într-adevăr puținii sportivi de performanță pe care îi avem.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.