Dintotdeauna se spune ca nu este atat de greu sa deschizi o afacere pe cat este de greu sa o mentii pe piata. Acest lucru este confirmat cu excelenta de societatea actuala in care lumea afacerilor a devenit foarte complexa si unde varful este foarte dificil de atins.

Pe langa o foarte buna strategie, resurse umane si financiare si o anumita vizune si un tact pe masura, in cadrul unei afaceri – indiferent cat de mica ar fi, sunt necesare aspectele care ii asigura functionarea in conditii legale. Latura de gestiune financiara si juridica dintr-o firma este de datoria contabilului sau firmei de contabilitate angajate.

Legislatia romana nu este nici pe departe stabila, ci dimpotriva, se poate spune ca se caracterizeaza prin numeroase amendamente si modificari care trebuie sa se potriveasca modului in care evolueaza relatiile si mediul social. In acest sens, niciun antreprenor nu va putea sa fie mereu la curent cu schimbarile aparute pentru a completa declaratiile care i se solicita in timp util si corect.

O firma de contabilitate este formata din persoane avizate, care sa se ocupe de cifrele unei afaceri, de acte si birocratie si foarte important sa ofere consultanta juridica de incredere pe plan fiscal si financiar. Colaborarea cu o firma de contabilitate este recomandata chiar dinainte de a fi dat startul unei afaceri pentru a fi oferite sfaturi si sugestii asupra oricarui dubiu sau nelamurire care este absolut normal sa apara. Cel mai adesea, confuziile se nasc cand trebuie sa se faca alegeri asupra tipului de firma (SRL-D/SRL/PFA/II) sauoptareaintre a fi platitorsauneplatitor de TVA.

Momentulalegeriifirmei de contabilitate care urmeaza a fi angajatareprezinta o adevarataproblemapentruceimai multi dintremanagerisaupersoanele cu putere de deciziedintr-o companie. Aceastaeste o deciziefoarteimportanta de care depindeintr-o foarte mare masuraevolutiacompaniei. Cu ajutorulspecialistilor de la contabilitate-suceava.com vor fi enumerate si definite principalelecriterii de avut in vedere.

Experienta

Lipsa de experientapoate produce consecintenefaste in cadruluneiafaceri. Suntnecesarenistecunostinteaprofundatedobandite nu doar din teorie, ci si din practica. Anumitesituatiiimpun o gestionaredestul de complexa care nu poate fi efectuatacorespunzator de cineva care nu a maiavut de a face cu astfel de provocari.

Portofoliul de clienti

Acest aspect este de o importantafoarte mare. In primul rand, prinacest mod putemluacunostintasi de nivelul de experientape care l-aacumulat firma de contabilitate. De asemenea, in acestsens se poateobservasicalitatea de serviciipe care le poateoferi; companiileimportantemereuvorangajaceimaibunicontabili care sa le asigure un grad mare de eficientasiprofesionalism.Pebazadetaliilorpe care le avemdespre client, putemsolicitasianumiterecenzii care pot fi extrem de utile.

Membru CECCAR activ

CECCAR este un organ de specialitate care acorda acreditarea unei firme sau unui cabinet contabil pe baza unor rigori anume. Acest aspect presupune o pregatire profesionala avansata, o anumita forma de continuitate si o functionare care sa conforme legislatiei nationale si cele europene. Pentru a exista siguranta faptului ca respectivul contabil este membru CECCAR, este important de stiut ca verificare se face intr-o maniera foarte simpla cu ajutorul mediului online care dispune de aceste informatii.

Incredere si integritate

Nu doar performantele profesionale sunt cele care trebuie urmarite, ci si anumite caracteristici ce tin de gradul de moralitate al membrilor. O astfel de colaborare trebuie sa fie de lunga durata si bineinteles ca se poate ajunge in diverse situatii in care sunt importante si anumite aspecte legate de caracter, astfel ca nu trebuie ignorate chestiunile care par mai putin placute de la inceput.

Consultanta

Simpla gestiune si intocmire a rapoartelor si evidentelor nu este suficienta in activitatea de contabil. Consultanta si capacitatea de a oferi sfaturi pretioase legate de anumite decizii cu caracter fiscal, juridic sau administrativ sunt esentiale. In sfera de consultanta intra si asistenta oferita de contabil pe parcursul investigatiilor si controalelor din partea organelor fiscale. In functie de recomandarile primite de la contabil exista si o administrare corespunzatoare a bugetului care este elementul de care depinde intreaga existenta a unei firme.

 

Contabilitate-Suceava.com ofera servicii de contabilitate care sustin intr-o masura impresionanta dezvoltarea unei afaceri. Experianta acumulata este demonstrata si de portofoliul vast de clienti cu care a colaborat si cu care inca mentine o continuitate excelenta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.