Un nou loc de muncă sau o schimbare în carieră vine cu obstacole, dar și oportunități inedite. Când viitorul angajator așteaptă un răspuns din partea ta, este important să iei în considerare diferite aspecte despre companie. Partea financiară nu este singura care te va influența, așa că asigură-te că pui toate întrebările potrivite încă de la interviu și că te documentezi cu privire la detaliile importante despre viitorul tău post. Iată câteva dintre lucrurile pe care merită să le iei în considerare înainte de a da un răspuns:

Orele de muncă

Flexibilitatea a devenit o cerință pentru companiile care vor să supraviețuiască după șocul cauzat de pandemia de Covid-19. Aceasta se aplică inclusiv față de programul de muncă. Odată cu mutarea activității de acasă sau în regim remote, angajatorii au putut observa că munca poate fi modernizată destul de simplu. Când faci o schimbare esențială în carieră, discută și despre felul în care trebuie să prestezi munca, mai ales în ceea ce privește orele muncite. Dacă ai copii care vor studia de acasă sau își vor petrece vacanța de vară acasă, va fi cu atât mai important să afli care sunt așteptările și posibilitățile la acest capitol. 

În cazul în care angajatorul îți oferă flexibilitate, dar îți cere să lucrezi în plus în anumite zile, folosește un calculator ore suplimentare pentru a afla care sunt beneficiile care îți revin. De asemenea, dacă optezi pentru o poziție part-time sau vrei să faci o schimbare în această direcție, trebuie să știi că ai dreptul la un salariu minim 4 ore. Clarifică aceste detalii cu angajatorul înainte de a decide dacă accepți acest nou capitol în carieră.

Cultura promovată de companie

În secolul 21, munca ocupă o mare parte din viața tuturor oamenilor. De aceea, este esențial ca fiecare companie să promoveze o cultură bazată pe nevoile angajaților, pe atenție la nevoile acestora și comunicare eficientă. Aceste lucruri nu se pot observa în detaliu decât odată ce faci parte din mediul respectiv, dar poți observa felul în care comunică reprezentanții companiei sau chiar din felul în care se afișează pe rețelele de socializare. Un colectiv tânăr, deschis la schimbare, flexibilitate și inovație va fi ușor de observat încă din primele momente.

Dacă vrei să afli mai multe detalii, caută foști angajați ai companiei și cere-le părerea sau întreabă care au fost motivele pentru care au renunțat la postul lor. Există și site-uri specializate în recenzii oferite de foști angajați, cel mai cunoscut fiind Glassdoor. Cultura companiei își va lăsa amprenta asupra felului în care interacționezi la birou și cum te raportezi la munca pe care o faci.

Beneficii

Beneficiile pot face diferența între mai multe opțiuni pe care le ai în materie de carieră. O companie care ține la angajați și la bunăstarea acestora va include și pachete generoase de beneficii. În această perioadă, beneficiile precum asigurările private de sănătate nu sunt suficiente pentru a convinge un candidat să accepte un job. Zilele libere suplimentare, flexibilitatea programului, grija pentru proaspeții părinți, oportunitățile de dezvoltare finanțate de companie sunt doar câteva dintre beneficiile cu adevărat valoroase pe care le poate oferi o companie. Asigură-te că studiezi cu atenție oferta înainte de a alege viitorul loc de muncă și oferă importanța necesară acestor detalii.

Un nou job implică o atenție specială la detaliile legate de oferta de muncă. Standardele înalte sunt normale, deoarece companiile trebuie să înțeleagă că oferta salarială nu este singurul aspect care convinge un candidat talentat.

 

Sursă foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.