În perioada 21 – 24 iunie are loc proba de evaluare a competenţelor digitale în cadrul Examenului de Bacalaureat, iar în perioada 27 iunie – 1 iulie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise vor avea loc între 4-8 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 16 iulie.

Proba de evaluare a competențelor digitale are statutul de probă obligatorie în cadrul examenul de bacalaureat, pentru elevii de la toate filierele și profilurile. Susținerea acestei probe este o condiție necesară pentru participarea la probele scrise.

În perioada 13-15 iunie a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice anunţă că peste 81.000 de elevi au obţinut certificatul de utilizator experimentat în urma evaluării competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, în cadrul sesiunii iunie-iulie 2016 a examenului de Bacalaureat.

La proba orală de Limba Română s-au înscris anul acesta 116.197 de absolvenţi. 113.999 s-au prezentat la examen, iar 2.198 au absentat. 18 elevi au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă la examen.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.