Pe 1 Decembrie vom bloca drumurile naţionale şi centrul Bucureştiului. O să vedeţi iureş”, amenință un fermier care va participa la proteste.

De Ziua Națională a României, se așteaptă ca Bucureștiul să fie blocat. În Piața Constituției va avea loc o paradă militară. În Piața Universității, o revoltă. Peste 12.000 de oameni se anunță că vor merge de 1 Decembrie în Piața Universității pentru a protesta. Iar peste 20.000 se declară interesați. Duminică după-amiază, în Piața Universității a apărut și un mesaj afișat de doi bărbați, agățat de un copac. „Ne vedem aici de 1 Decembrie” și-au spus ei, în loc de „la revedere”. Pe un alt afiș, postat de ieri, în Piața Universității scria: „Țara arde/Ciolanul se împarte”.

Nemulțumirile sunt multe și pare că schimbarea guvernului, aparent unul dat de „stradă”, nu a mulțumit protestarii care, anunță ei, vor continua să-și manifeste revolta pe străzile capitalei.

Manifestanții doresc: eliminarea imunității parlamentare; reducerea numărului parlamentarilor la 300, preferabil în două Camere; recuperarea prejudiciilor aduse statului, din dosarele penale; anchetă privind proveniența averilor și, eventual, confiscarea lor; impozitarea veniturilor Bisericii; să fie aplicat principiul meritocrației.

Pe de altă parte, de 1 Decembrie, se pregătesc să iasă în stradă și fermierii. Ei acuză că nu și-au primit subvențiile, pentru că s-a defectat un soft de 28 de milioane de euro. Pentru un ziar central, Valentin Popa, un fermier care are de încasat subvenţia pentru 27 de hectare de teren arabil şi 200 de oi, în Sohatu, judeţul Călăraşi, a declarat: „Pe 1 Decembrie vom bloca drumurile naţionale şi centrul Bucureştiului. O să vedeţi iureş! Subvenţia de 190 de euro la hectar, cea mai mică din Europa, trebuia să fie deja în conturile fermierilor de la începutul lunii noiembrie, pentru că fermierii, la rândul lor, trebuie să facă plăţi până la sfârşitul lui noiembrie. Softul care s-a blocat a costat 28 de milioane de euro! Nu le e ruşine? Ei şi-au luat salariile şi îşi vor lua primele de sărbători”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.