Astăzi, 11 iulie, este ultima zi din cadrul Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru, ediția a III-a. Festivalul a început pe data de 4 iulie, iar pe parcursul desfășurării evenimentului, sucevenii au putut lua parte la 12 piese de teatru și întâlniri cu publicul, având ca temă prezentarea şcolilor invitate şi dezbaterea spectacolelor vizionate.

În ultima zi a festivalului, de la ora 18:00, în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniesc”, va avea loc încheierea oficială a festivalului.

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a fost organizat de U.N.A.T.C. București, cu sprijinul Institutului Cultural Român, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria și Consiliul Local Suceava și SIF Moldova, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Asociaţia „Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava”.

Participanți: Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti; Universitatea de Arte Târgu-Mureş; Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală (Sibiu); Universitatea de Arte ,,George Enescu”, Facultatea de Teatru (Iaşi); Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Departamentul de Artă Teatrală (Craiova); Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB (Cluj Napoca); Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice, Facultatea de Teatru, Film si Dans (Republica Moldova – Chişinău); Lodz Film School (Polonia); VSMU, Academy of  Performing Arts, Bratislava (Slovacia); NATFA, National Academy for Theatre and Film, Sofia (Bulgaria); Universitatea ”Dunărea de jos” (Galaţi).

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a câştigat atenţia şi interesul oamenilor de teatru din ţară şi din Europa, prin cele două ediții anterioare. Festivalul şi-a propus, încă de la prima ediţie, să înlesnească schimburile de experienţă între şcolile de teatru din Europa, urmărind promovarea valorilor culturale naţionale şi internaţionale. Intenţia organizatorilor este aceea de a contribui la dezvoltarea culturală locală şi regională, creând posibilitatea dezvoltării unor parteneriate internaţionale.

Facultăţile invitate au răspuns prompt şi cu entuziasm solicitării organizatorilor, așa încât și a treia ediţie a FIST a adus la Suceava spectacole reprezentative ale şcolilor de teatru din ţară şi din Europa.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.