Atac mafiot în localitatea Straja din Suceava. Un dispozitiv exploziv a fost aruncat în curtea unui bărbat cunoscut cu probleme penale.

Potrivit unor surse, bărbatul ar fi avut datorii mari şi a fost o acţiune de intimidare făcută de creditori.

În casă era soţia bărbatului, dar şi copilul. Femeia s-a speriat şi a sunat la 112, dând alarma.

Bărbatul a fost audiat şi spune că nu ştie de ce i s-a întâmplat acest atac.

SRI şi criminaliştii au demarat o anchetă în acest caz.

S-au auzit două bubuituri. Iniţial au crezut că sunt petarde, dar când au ieşit afară au văzut totul distrus. 

Se fac cercetări pentru distrugere și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca atacul să aibă legătură cu contrabanda de ţigări.

Atacul a avut loc în toiul nopţii

La ora 1 şi 25 de minute s-au auzit două bubuituri puternice. Atacatorii veneau cel mai probabil din pădure şi au sărit gardul în curtea familiei.

Imediat, comuna suceveană Straja a fost împânzită de poliţişti şi pirotehnişti. La cercetarea la faţa locului, la 10 metri de pereţii casei, geniştii au găsit cuiele scoase de la granade. Principala ţintă, se pare, ar fi fost Iosif Alexander, un cunoscut de-al zonei. Un individ cu antecedente penale, condamnat pentru conducere fără permis şi implicat în mai multe răfuieli.

Surse din cadrul anchetei vorbesc despre o acţiune de intimidare. Nu este exclus ca suspecţii să fi venit de peste graniţă şi să fie de origine ucraineană, având în vedere că anul acesta, la nişte percheziţii, în curtea bărbatului au fost găsite ţigări de contrabandă.

Comuna Straja se află la 800 de metri de fâşie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.