Sâmbătă, 12 martie, a.c.,  Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina a organizată un atelier de încondeiat ouă pentru copiii refugiaților ucraineni. Evenimentul a fost organizat în Sala de sport de la Școlii generale nr.11 ”Miron Costin” prezent fiind și  vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă.

„Consiliul Județean Suceava derulează o serie de activități care să vină în sprijinul refugiaților din Ucraina. Astăzi organizăm aici într-una dintre taberele din municipiul Suceava un atelier, demonstrații practice de încondeiat ouă. Este o activitate care se desfășoară curent în județul Suceava și astăzi dorim să prezentăm aceste tehnici, acest meșteșug  și celor care au fost nevoiți să-și părăsească locurile natale, țara dar suntem convinși că vor regăsi aici căldura încondeietorilor de ouă, vor găsi aici căldura acelor tradiții și obiceiuri care se găsesc și în Sudul și în Nordul Bucovinei. Centrul Cultural Bucovina organizează aceste activități”, a declarat Niculai Barbă.

„Chiar dacă această perioadă nefastă s-a suprapus cu Postul Mare care a început de o săptămână când chiar se încondeiază aceste ouă noi am adus astăzi pe doamna Angelica Nistor care este o colaboratoare a Centrului Cultural Bucovina, are și origini ucrainene și dumneaei a venit pentru a încondeia alături de copii, pentru a-i învăța. Avem o fetiță care a făcut modelul copiilor halonka care este un model provenit din Ucraina.  De aici și denumirea de halonka un model al copiilor. Doamna Angelica Nistor mereu vine la atelierele de  încondeiat ouă pe are Centrul Cultural Bucovina le realizează”, a precizat Ortensia Rusu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.