În perioada 21 – 25 mai, ca urmare a invitației adresate de partea română, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina, formată din cinci ofiţeri superiori, participă la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni la activitatea 2.1 „Atelier de lucru privind formarea inițială în domeniul intervenției profesionale”. Cei cinci ofiţeri sunt responsabili de managementul activităţilor de instruire a unităților de securitate publică din cadrul G.N.U..

Pe durata atelierului de lucru, delegaţia ucraineană va fi informată cu privire la organizarea și desfășurarea activităților de pregătire în cadrul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, precum şi referitor la activitățile specifice pregătirii în domeniul „intervenției profesionale”, la nivelul instituţiei noastre de învăţământ.

Activităţile planificate a se desfăşura vor consta în prezentarea concepţiei şi a modului de elaborare a documentelor specifice pregătirii inițiale a viitorilor subofiţeri, precum şi asigurarea transferului de expertiză în beneficiul reprezentanţilor Gărzii Naţionale din Ucraina, potrivit domeniului activităţii.

Vizita delegaţiei ucrainene se înscrie în cadrul proiectului „Asistență tehnică pentru consolidarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.
Obiectivul general al proiectului din care face parte şi această activitate constă în întărirea profesionalismului personalului din Garda Naţională din Ucraina de executare a misiunilor de securitate din competență, iar organizarea acestei activităţi la Jandarmeria Română contribuie la îndeplinirea obiectivelor asumate în proiect, precum şi la demersurile de întărire a cooperării bilaterale dintre instituţii noastre.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.