Iurie Levcic, director al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Românești Cernăuți, a transmis o invitație către dumneavoastră – „dragi compatrioți”.

Spune Levcic așa: „În data de 1 martie 2016, cu începutul la ora 14:00, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească din cadrul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Românești Cernăuți cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți desfășoară atelierul de creație «MĂRȚIȘOARE – TRADIȚIA NEAMULUI», cu participarea meșterilor populari din județul Iași. La acțiune sunt invitați copii și tineri din toată regiunea, dornici să învețe cum se confecționează amuletele-simbol ce prevestesc primăvara – mărțișorii. Condiţia de participare la atelier este ca fiecare participant să lase şcolii câte un mărţişor confecţionat pentru participare la concurs. Cele mai tradiționale și cele mai creative exemplare vor fi apreciate de un juriu format din meșteri populari de la Asociația meșterilor populari români.
Pentru înscriere, contactați organizatorii până cel târziu în 29 februarie la sediul Centrului Bucovinean de Artă (Cernăuți, str. 28 iunie, nr.7), pe pagina Facebook – Centrul Bucovinean de Artă sau Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți, sau la numerele de telefon +380509060099; +380665065349.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.