Muzeul Național al Bucovinei prin Serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei propune copiilor, pentru sfârșitul vacanței de vară, o teleportare imaginară în perioada medievală, prin activități relaxante dar educative, organizate în cadrul atelierului Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură, ce se va desfășura în perioada 30 august – 3 septembrie 2021.

Anul acesta, pentru a rămâne sănătoși, atelierul se va organiza cu grupe de maxim 10 copii, zilnic. Timp de trei ore, aceștia vor putea alege dintr-o gamă largă de activități specifice vârstei fiecăruia: confecționarea unei machete de cetate, realizarea de vitralii folosind ca suport hârtia de calc, confecționarea și decorarea unei coroane domnești, crearea de bijuterii, accesorii și multe alte surprize.

 Activitățile practice, îmbinate cu informații istorice și cu jocuri antrenante, vor provoca copiii să descopere, în manieră educativă, mai multe informații despre viața cotidiană în perioada medievală, despre cetăți, în special despre Cetatea de Scaun a Sucevei și poveștile acesteia.

Informații suplimentare și înscrieri la telefon 0784275644.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.