Sărbătorind 10 ani de la semnarea, în 2003, a Tratatului politic de bază (2003) privind relaţiile prieteneşti şi de colaborare dintre România şi Federaţia Rusă, Romfilatelia se alătură proiectului iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe român şi cel rus şi marchează acest eveniment prin introducerea în circulaţie a emisiunii aniversare de mărci poştale Cultură și spiritualitate – lianți ai unui parteneriat durabil, România şi Federaţia Rusă – 10 ani de la semnarea Tratatului privind relaţiile prieteneşti şi de colaborare.

colita 10 ani Tratat RO-RUS__souvenirsheet 10 years Treaty RO-RUSAceastă emisiune de mărci poştale a fost ilustrată folosind, pe aceeaşi marcă poştală, două simboluri ale culturii române, respectiv ruse, Ateneul Român şi Teatrul Balşoi. Cele două edificii de referinţă aflate în capitalele celor două ţări au fost alese pentru a ilustra emisiunea aniversară tocmai datorită încărcăturii simbolice şi mai ales pentru importanţa pe care o au în istoria statelor.

Emisiunea de mărci poştale este alcătuită dintr-un timbru şi un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coliţa dantelată, minicolile de 6 timbre + 2 viniete (în două variante) şi coli de 20 timbre.

Începând cu ziua de marţi, 9 iulie, emisiunea de mărci poştale Cultură și spiritualitate – lianți ai unui parteneriat durabil, România şi Federaţia Rusă – 10 ani de la semnarea Tratatului privind relaţiile prieteneşti şi de colaborare, va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.