Către: Procurorul șef al Direcției Naționale de Anticorupție

Subsemnatul Alexandru Covașă, identificat cu… știți deja prea bine, umil slujbaș în interesul cetățenilor, vreau să transmit câteva lucruri despre care știți deja, însă mă preocupă indiferența de care dați dovadă.

Aș începe prin a vorbi puțin despre Înalții Demnitari Publici, cei trimiși de proști ca mine în Parlamentul României pentru a ne reprezenta interesele. În județul din care provin eu sunt 17 la număr, și anume: Ștefan Alexandru Băișanu, Sanda Maria Ardeleanu, Ioan Bălan, Gavril Mârza, Cezar Cioată, Constantin Galan, Ovidiu Iane, Radu Surugiu, Ioan Stan, Eugen Bejenariu, Dumitru Pardău, Gheorghe Flutur, Neculai Bereanu, Steliana Miron, Mihai Neagu și Ovidiu Donțu. Stimate domnule/doamnă procuror, vă spun ceva numele astea?

Mie îmi spun, cel puțin o mare parte din ele. Aș lua-o cu începutul, domnule/doamnă procuror, și v-aș întreba dacă vă sunt cunoscute modalitățile de îmbogățire a unora dintre cei enumerați. Mă întreb, în egală măsură, dacă termenul de „autosesizare” vă este cunoscut, dincolo de faptul că televiziunea noastră, și nu numai, a prezentat mai multe cazuri flagrante de încălcare a legii de către așa ziși „patroni mascați”, o mare parte dintre aceștia fiind enumerați mai sus. Mă întreb, domnule/doamnă procuror, dacă legea este aplicată în egală măsură și de o parte și de alta a delimitării făcute de averea oamenilor sau de funcțiile pe care le ocupă…

Domnule/doamnă procuror, deschideți puțin ochii mai larg că se vor vedea camioane de țigări, se vor vedea cisterne de alcool, se vor vedea șantaje, se va observa trafic de influență. Înclin să cred, stimate domnule/doamnă procuror, că instituția pe care o reprezentați se poate autosesiza. Vreau să cred că vor exista „surprize”, iar cine se face vinovat de încălcarea legii, va răspunde. Vreau să sper că în 2016, nu toți din cei care ne-au cerut votul vor mai ajunge să candideze, cu toate că se știu combinațiile făcute în afara legii.

Aşadar, stimate domnule/doamnă procuror, mai aştept puţin. Iar dacă voi, cei plătiţi de noi, nu reuşiţi să adunaţi suficiente resurse pentru a face dreptate, poate că eu, un umil cetăţean, vă voi mai ajuta puţin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.