Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.

La data de 07 august, la ora 20:30, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată de o femeie de 62 ani, localnică, despre faptul că în ziua anterioară, o persoană necunoscută a înșelat-o cu suma de 26 de mii de lei, prin metoda „accidentul”.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că miercuri, 06 august, la ora 09:30, victima se afla la domiciliu, moment în care a primit un apel pe telefonul fix de la o persoană care s-a recomandat ca fiind avocat și care i-a comunicat faptul că fiul ei a avut un accident în municipiul Suceava, soldat cu o victimă și pagube materiale și este necesară suma de 26 de mii de lei, pentru victimă și plata unui stâlp de electricitate distrus.

Persoana care s-a recomandat ca fiind avocat i-a precizat victimei că urmează să vină o persoană în municipiul Fălticeni, pentru a primi suma respectivă. Astfel, după ce a ridicat o diferență de bani de la o unitate bancară din municipiul Fălticeni, victima s-a întâlnit cu persoana trimisă de avocat pe o stradă din localitate și i-a înmânat suma cerută. Ulterior, victima a aflat faptul că fiul său nu a fost implicat în niciun accident rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare, sau de a înmâna bani unor persoane necunoscute.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.