Din experienţa anterioară s-a constatat că în perioadele în care se celebrează evenimente religioase, culturale sau sociale, în zilele libere şi în concedii, cetăţenii utilizează valori monetare crescute, înregistrându-se creşteri ale tranzacţiilor comerciale.

Pentru ca zilele libere de care beneficiază cetăţenii în perioada minivacanţei de 1 Mai, să fie reuşite, poliţiştii suceveni vă recomandă o serie de măsuri preventive ce trebuie adoptate în contextul dezvoltării unor segmente de infracţionalitate asociate fraudării sistemelor electronice de plată .
Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.
Pentru a nu fi victimă a infracțiunilor de tip skimming, POLIȚIA ROMÂNĂ vă recomandă:
Nu lăsați la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar!
Anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).
Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul!
Nu lăsați ca pe nimeni să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul!
Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.