Deşi poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, pentru a nu cădea victime ale furturilor din locuinţe, garaje şi anexe, în continuare sucevenii cad victime ale hoţilor datorită superficialităţii şi neglijenţei în asigurarea uşilor. Numai în ultimele 24 de ore au fost săvârşite două furturi datorită neasigurării corespunzătoare a bunurilor.

Astfel, la data de 22.07.2015, ora 07.45, Poliția orașului Siret a fost sesizată de un localnic de 80 ani, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul din garaj.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 21.07.a.c., în jurul orei 22.00, partea vătămată a parcat autoturismul în garajul locuinței, lăsând cheile în contact și portierele neasigurate iar în dimineaţa zilei de 22.07.2015, a constatat lipsa autoturismului în valoare de circa 2.500 lei.
În urma măsurilor întreprinse de poliţişti, autoturismul a fost găsit abandonat pe strada 28 Noiembrie din localitate, iar persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un tânăr de 21 ani, din comuna Bălcăuți, ce nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, ce va fi soluționat procedural.

La data de 22.07.2015, ora 15.00, Postul de poliție Mălini, a fost sesizat de o localnică de 64 ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din garajul locuinţei o bicicletă.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 44 ani, din localitate, ce avea asupra sa bicicleta sustrasă.
Bunul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a caselor şi anexelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.