În ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la două furturi din case aflate în construcţie. Deşi în mod repetat poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, se constată că în continuare cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite. De asemenea, în casele nelocuite aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care, în mod inevitabil, atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt.

La data de 24 iulie, la ora 12.31, agenţii Poliţiei Comunale Şcheia au fost sesizaţi despre faptul că dintr-un imobilul aflat în construcție în comuna Șcheia, aparținând unei femei de 31 de ani, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri.

În perioada 21 iulie, ora 17.00 – 24 iulie, ora 12.30, persoane necunoscute au pătruns pe ușa de acces în imobil și au sustras 1 generator, 1 polizor, 1 rotopercutor și 15 role de cablu din cupru. Valoarea prejudiciului este estimată la suma de 3 mii de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Tot la data de 24 iulie, ora 11.49, un bărbat de 41 de ani, din comuna Boroaia, a sesizat faptul că în noaptea de 23 spre 24 iulie, persoane necunoscute au sustras de la locuința în construcție a fratelui său, situată în comuna Boroaia, 8 geamuri din termopan.

Prejudiciul este estimat la 5 mii de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.