Cod galben pentru județul Suceava până luni. INMH informează că fenomenele meteo vizate sunt ninsori viscolite în toată zona Moldovei şi rafale de vânt de 50 – 60 km/h ce vor spulbera zăpada ducând şi la o vizibilitate redusă.

Până luni, la ora 10:00, județul Suceava se află sub Cod Galben de ninsoare și viscol. În urma fenomenelor meteorologice produse în ultimele 24 de ore în judeţ, a fost închis temporar circulaţiei DN 17 A, în zona Dorneşti-Ratoş, potrivit Instituției Prefectului.  Pe celelalte drumuri naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă.  În momentul de faţă, în judeţul Suceava, există 8 drumuri judeţene înzăpezite.

“Având în vedere starea vremii şi în mod special faptul că viscoleşte, facem din nou apel şi recomandăm populaţiei să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar şi mai ales însoţiţi de copii. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care trebuie să fie dotaţi cu tot ceea ce este necesar în caz de înzăpezire”, precizează Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

În momentul de faţă, în judeţul Suceava, există un drum comunal înzăpezit, în localitatea Calafindeşti. Se recomandă evitarea acestor drumuri: Vultureşti – Hârtop, Vereşti – Fântânele – Roşcani, Udeşti – Vereşti – Dumbrăveni, Suceava – Berchişeşti, Dărmăneşti – Calafindeşti – Negostina, Forăşti – Manolea, Zvoristea – Frătăuţii Noi, Braşca – Ilişeşti, Baia, Satu Mare și Ciprian Porumbescu – Drăgoieşti deoarece circulația se face cu dificultate.

E.ON Moldova – filiala Suceava înregistrează în judeţul Suceava 15 deranjamente colective, în localităţile: Siret, Dolhasca, Părhăuţi, Hreaţca, Grăniceşti, Gălăneşti, Grămeşti, Hânţeşti, Rotunda, Basarabi, Budeni, Costişa, Dorneşti, Frătăuţii Vechi, însumând 500 de gospodării.

Datorită înzăpezirii liniei Vereşti – Botoşani, un automotor de pe ruta Vereşti–Botoşani a fost readus în staţia Vereşti. Cei 22 pasageri au fost preluaţi de un tren cu locomotivă şi au fost duşi la destinaţie.

Un număr de 20 de persoane dializate din judeţ au rămas internate în unităţile spitaliceşti, nu li s-a permis întoarcerea la domiciliu. De asemenea, în intervalul 15 decembrie ora 8.00 – 16 decembrie 2012, ora 8.00, nu au fost înregistrate decese datorate hipotermiei, raportate de structurile de urgenţă la nivelul judeţului Suceava. Au existat patru cazuri sociale asistate în Unitatea de Primiri Urgenţe, trei cazuri din Suceava şi unul din Botoşani. Pacienţii au fost aduşi cu ambulanţele şi consumaseră băuturi alcoolice.

Începând cu ora 14:00  în judeţul Suceava, ca urmare a fenomenelor meteorologice, ninsori şi viscol a fost restricţionat traficul greu peste 7,5 tone pentru toate drumurile naţionale din administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava. Totodată, Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava nu este operaţional.

În momentul de faţă, în judeţul Suceava, a fost închis temporar circulaţiei DN 17 A, în zona Dorneşti – Ratoş. Pe DN 2, a fost restricţionat traficul greu.

Pe celelalte drumuri naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. În judeţul Suceava, există 54 de drumuri comunale înzăpezite din 28 de localităţi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.