Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenționează pe românii care călătoresc prin Macedonia de Nord, având ca destinaţie Grecia, că în perioada sezonului estival se preconizează timpi mari de aşteptare la punctele de frontieră Bogorodica-Evzoni, Medzitlija-Niki şi Dojran-Doirani.

Atenționare de călătorie transmisă de MAE

Românii sunt sfătuiți să se asigure că dețin suficient combustibil, apă și alimente. Informații privind fluxul de la punctele de frontieră ale Republicii Macedonia de Nord sunt oferite de camerele video disponibile aici: http://www.roads.org.mk/315/video-kameri.

Pentru detalii privind condițiile de intrare în Grecia, se recomandă consultarea paginii web a MAE: https://www.mae.ro/node/51914.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, scrie b1.ro.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://skopje.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Fără certificat verde COVID. Condițiile de intrare în Grecia

Pentru intrarea în Grecia, începând cu 1 mai 2022 a fost eliminată obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență;

Accesul în toate spațiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 1 iunie 2022, urmând să fie anunțate noi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Începând din 1 iunie, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în spațiile interioare din Grecia, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.