Accesul cetăţenilor români la locurile de muncă vacante oferite de angajatorii din străinătate se poate face prin Rețeaua EURES, prin aplicarea acordurilor bilaterale încheiate de România cu alte state, prin intermediul firmelor private de plasare a forţei de muncă sau prin căutare individuală.

Toate locurile de muncă vacante la nivel european pot fi vizualizate pe portalul EURES, www.eures.europa.eu iar dacă doriţi să aplicaţi trebuie să selectaţi doar ofertele marcate cu steagul UE.
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă gestionează portalul național EURES www.anofm.eures, unde sunt vizibile ofertele de muncă disponibile, detaliate pe ţări şi ocupaţii, dedicate exclusiv cetăţenilor români. Serviciile oferite de consilierii EURES din cadrul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv informare, consiliere, mediere a unui loc de muncă în UE/SEE SUNT GRATUITE . Datele de contact ale acestora pot fi accesate la adresa : http://www.eures.anofm.ro/contact.php

În situaţia în care apelaţi la serviciile de mediere oferite de o firmă de plasare a forţei de muncă în străinătate vă sugerăm să verificaţi, înainte de plata oricărui comision sau taxă, la inspectoratul teritorial de muncă din judeţul în care îşi are sediul firma, dacă aceasta este înregistrată, a avut sesizări sau plângeri cu privire la activitatea desfăşurată. Inspecţia Muncii este instituţia competentă cu privire la activitatea desfăşurată de agenţii privaţi de ocupare a forţei de muncă!
Sesizați imediat orice situație ilegală sau care ridică suspiciuni, activitatea unor persoane care se interpun în procesul de mediere, fără a dovedi o calitate în acest sens !!!
Instituții cu competențe în domeniu:
Inspecția Muncii www.inspectiamuncii.ro/contact.
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă EURES www.anofm.ro
Politia romana www.politiaromana.ro

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.