Sâmbătă, 13 februarie, orașul Sofia, capitala Bulgariei, a găzduit cea de-a cincea ediție a Campionatului Balcanic de sală pentru Juniori 1 (Balkan Indoor U20 Championships), dedicat sportivilor cu vârsta sub 20 de ani. Vatra-Dornei, un oraș cu tradiție în atletismul dedicat juniorilor, a fost reprezentat de Costiuc Claudia Ionela (Junior 2), legitimată la C S M Dorna Vatra-Dornei și antrenată de profesorul Cristian Prâsneac. Performanța se datorează rezultatului obținut, pe 5-6 februarie, la Campionatele Naționale de sală rezervate Seniorilor și Tineretului (U23), desfășurate în Sala de atletism „Ioan Soter” din București.

Atleta Costiuc Claudia Ionela de la CSM Dorna Vatra-Dornei a reprezentat România la Campionatul Balcanic pentru Juniori 1 de sală din Bulgaria care a avut loc în week-end. Atleta dorneancă a obționut o medalie de blornz și a urcat pe podium după proba de 800 metri. Totodadă, Claudia Costiuc a obținut locul 4 la ştafeta 4×400 metri.

Aflată pentru prima dată la o competiție internațională, Costiuc Claudia Ionela a reușit să-și depășească propriul record în cursa de 800 de metri și să se apropie de baremul pentru Campionatul European.

În vârstă de numai 16 ani, atleta s-a aflat în premieră la o competiție internațională, iar acolo s-a întrecut cu sportivi care au mai trecut prin emoțiile concursurilor internaționale. De altfel, din cele opt sportive care au alergat în probă de 800 metri feminin, ea a fost cea mai tânără, majoritatea având 19 ani. Astfel, în ciuda faptului că a concurat cu atlete cu 2-3 ani mai mari decât ea și, evident, mai experimentate, Claudia Costiuc a reușit să obțină rezultate remarcabile.

„Îmi pare rău că nu a reușit să îndeplinească încă baremul pentru Campionatele Europene de Juniori, ce vor avea loc pe 26 august, la Rieti, în Italia, dar mai avem timp. Oricum, pentru prima participare la un concurs internațional, s-a descurcat foarte bine. A avut o prestație onorantă. A reușit o medalie și chiar Personal Best. A fost cea mai tânără din concurs și a avut ceva emoții, dar important este că nu s-a pierdut cu firea, s-a mobilizat și a alergat cât a putut ea de bine, așa că nu a dezamăgit”, a declarat prof. Prâsneac Cristian antrenor CSM Dorna Vatra-Dornei.

Tot în acest Weekend a avut loc și Concursul Național Memorialul Dorin Melinte la Bacău unde sportivii dorneni au cucerit mai multe medalii. Astfel,  în proba de 800 m la Categoria Juniori 1 și 2, Prâsneac Alexandru (el fiind junior 3) s-a impus cu timpul de 1m 59s și 80 unde a realizat un record personal. De asemenea, tot în aceeaşi probă, Kore Robert-Petru a obținut locul doi, iar la categoria Juniooare 3, tot în probă de 800 m, a obținut medalia de argint Kore Denisa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.