Sâmbătă, 12 februarie, la Belgrad, s-a desfășurat a șasea ediție a Campionatelor Balcanice indoor rezervate juniorilor 1 (U20) Belgrad/Serbia. România a fost reprezentată de un număr de 33 de atleți (16 la feminin și 17 la masculin).
România s-a clasat pe prima poziție, cu 13 medalii, din care 5 de aur, 5 de argint și 3 de bronz, fiind urmată în clasament de către Turcia (14- 5, 4, 5) și Grecia (9 – 5, 3, 1).
La această competiție au participat și sportivii de la CSM Dorna Vatra-Dornei care au avut o prestație bună. Alexandru Prâsneac, mezinul echipei naționale, la doar 16 ani a obținut medalia de argint în proba de 800 metri.
O medalie de bronz a obținut și Claudia Ionela Costiuc, cu ștafeta de 4×400 m alături de Ștefania Zediu, Maria Sfargiu și Larisa Talipș.
Un loc 4 în proba de 1500 metri a ocupat și sportivul Ihnatiuc Andrei,  legitimat la CȘS Rădauți/CSM Dorna Vatra-Dornei.
Ghinion pentru sportiva Costiuc Ionela Claudia care a fost împinsă la startul probei de 800 metri și a căzut, însă deși a avut un dezavantaj a sosit pe poziția 6.
„Sunt încântat de evoluția sportivilor mei la acest campionat. Claudia Costiuc, după un start în proba de 800 metri unde a fost împinsă a reușit să aibă ambiția de a se ridica și termina cursa pe locul 6. De asemenea, sportiva a reușit o cursă bună în stafeta de 4×400 metri, unde a obținut medalia de bronz. Prâsneac Alexandru fiind mezinul echipei și la prima convocare în reprezentativa României a reușit să obțină medalia de argint într-o categorie cu 4 ani mai mare. Alexandru și Claudia sunt juniori 2 care anul acestă și-au setat drept obiective Campionatul European U 18 Ierusalim/Israel și Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska/Bystrica.
Pe de altă parte, vreau să mulțumesc celor din conducerea clubului pentru stagiul de pregătire din Băile Felix, celor din conducerea Primariei și a Consiliului Local Vatra-Dornei, dar și sponsorului personal al sportivilor Costiuc Claudia-Ionela și Prâsneac Alexandru, respectiv Apa Bucovina”, a transmis prof. Cristian Prâsneac, antrenorul CSM Dorna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.