Atleții Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra-Dornei, club finanțat de admistrația locală, au participat în perioada 5 – 6 martie la etapa finală a Campionatului Național de Juniori 2, competiție adresată sportivilor cu vârsta sub 18 ani, care s-a desfășurat în Sala de Atletism „Ioan Soter” din București. Potrivit profesorului Cristian Prâsneac, atleții dorneni au revenit acasă cu rezultate excelente. Grație sfaturilor primite de la antrenorul lor,  sportivii au cucerit un titlu de campion, unul de  vicecampion și o medalie de bronz.
Astfel, la proba de 800 metri, Claudia Ionela Costiuc  s-a mobilizat exemplar și a alergat atât de repede, încât a scos primul timp din concurs (2.11.73 ), câștigând medalia de aur  și titlul de campion național. Tot sportiva dorneană Claudia-Ionela Costiuc a obținut medalia de bronz în proba de 400 metri.
Nu în ultimul rând, în ștafeta de 4×400 de metri, desfășurată în a doua zi de concurs, echipajul format din atleții Covasneanu David, Kore Robert-Petru și Prâsneac Alexandru au făcut o cursă fantastică, la finalul căreia cei patru sportivi clasându-se pe locul II și câștigând medalia de argint. Cu timpul de 3:15.25, dornenii s-au situat după echipajul de la CSS Ploiești (timp 3:14.64) .
„Sunt foarte încântat de evoluția sportivei Claudia Ionela Costiuc care în cursa de 800 metri a reușit un personal best 2.11.73 care ne dă speranțe ca după sezonul de aer liber să reușim baremul pentru Campionatul Mondial U 20 Nairobi -Kenya, Campionatul European U 20 Talinin Estonia și Campionatul U 18 Rieti-Italia. Tot la acest Campionat Național a participat și Prâsneac Alexandru care în urma cu o săptamână a reușit recordul național în proba de 800 metri la categoria U 16.
Totodată, vreau să multumesc admistrație locale pentru sprijin și finanțare”, a declarat profesorul Cristian Prâsneac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.