Sportivul dornean Valentin Ilucă, în vârstă de 18 ani, legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei , s-a întors acasă cu o medalie de aur și una de bronz, după ce a participat la două competiții recente de atletism. Tânărul sportiv a luat parte, pe 25 septembrie, la Trascău Trail Run, un eveniment desfășurat în localitatea Rimetea, din județul Alba, iar pe 26 septembrie a luat startul la UVT Liberty Marathon, o competiție organizată în municipiul Timișoara. Pe final de săptămână, Valentin Ilucă a luat parte la proba de cros, la categoria sub 30 de ani, de la Trascău Trail Run. La finalul unei curse de opt kilometri, cu o diferență de nivel de aproximativ 500 de metri, dorneanul a reușit să își treacă în palmares o nouă medalie de aur la această categorie, cu un timp de 48 de minute și 9 secunde. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Souca, cu 55 de minute și 2 secunde, iar poziția a treia a fost ocupată de Paul Ardelean, cu 56 de minute și 35 de secunde.
„Cursa de la Trascău Trail Run s-a desfășurat în județul Alba, pe 25 septembrie. A fost o cursă de opt kilometri, cu aproximativ 500 de metri diferență de nivel. A fost o cursă rapidă și intensă, în care am tras de fiecare metru și la care m-am resimțit puțin având în vedere că săptămâna trecută am participat și la Campionatul Național de Alergare Montană. Însă munca depusă a dat roade, iar asta s-a văzut în clasament”, a declarat atletul dornean.
Tot la finalul săptămânii trecute, tânărul atlet a luat parte și la UVT Liberty Marathon, un eveniment organizat pe un traseu cu o lungime de 7,3 kilometri. La final de cursă, dorneanul Valentin Ilucă a reușit o clasare pe locul al treilea, în proba de cros, la categoria 16-19 ani, după ce a bifat un timp oficial de 26 de minute și 58 de secunde pe traseul din municipiul Timișoara.
„Pentru atletul de la CSM Dorna urmează o deplasare în județul Covasna la finalul lunii octombrie, unde va participa la 1001 Spring Trail Covasna, dar și o serie de antrenamente pentru Naționalele de Alergare Montană din primăvara anului viitor, fiind o etapă de selecție pentru participarea la Campionatul Balcanic de Alergare Montană și Campionatul European de Alergare”, a declarat antrenorul CSM Dorna, prof. Cristian Prâsneac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.