În ajun de Moș Nicolae, niciun localnic din comuna Ostra, nu l-a așteptat pe moș acasă, cum era normal.

Toți s-au adunat în centrul comunei pentru că știau că acolo se împart zâmbete și urări de bine, copiii lor evoluează pe scenă, iar ei au șansa de a se revedea cu prietenii la un pahar de vin fiert, chiar în aer liber. Toate acestea pentru că aici s-au aprins luminile decorative și a avut loc și un spectacol susținut, doar de artiști locali și de elevi de la școala din comuna Ostra.

Ioan Oros, primarul acestei comune, ne-a declarat că el respectă toate valorile pe care această zonă le are, însă își dorește să-i promoveze mai întâi pe cei din comunitatea sa.

„Noi avem copiii noștri cu care ne mândrim. Recent ne-am cumpărat și scena noastră, dar și un sistem de sonorizare, ca să nu mai depindem de alții”, a spus zâmbind edilul.

De când a devenit primar, Ioan Oros, a considerat că seara de Moș Nicolae reprezintă un bun prilej de reîntâlnire cu localnicii și cu micii artiști locali. De atunci, această seară în care se aprind luminile decorative în toată comuna, a devenit deja o tradiție.

Fiecare copil care a coborât de pe scenă a primit și câte un colăcel, la fel ca odinioară, iar fiecare localnic a ciocnit câte un pahar de vin, primit din partea conducerii administrației locale.

„Mă bucur nespus să văd că s-au adunat atâția oameni. Sunt mai mulți ca în anii anteriori, iar asta mă încântă. Noi ne-am pregătit cu vin și sper să ajungă pentru fiecare”, a spus Ioan Oros.

Pentru că atmosfera de la Ostra a fost una cu adevărat de sărbătoare, cei prezenți s-au prins și într-o horă pentru a mai scăpa de frigul de afară. „Facem cruce și dansăm puțin să ne încălzim”, a spus o tânără de pe scenă.

Robaniuc Viorica, viceprimarul comunei, le-a transmis și ea un mesaj celor prezenți.

„Sperăm ca toate momentele pe care vi le-am prezentat în această seară să vă aducă o rază de lumină în suflet. Dacă sunteți sănătoși, fericiți, înconjurați de cei dragi, moșul a venit deja”, le-a transmis Viorica Robaniuc localnicilor.

În încheiere, edilul comunei le-a mulțumit cadrelor didactice și copiilor pentru spectacolul deosebit pe care l-au oferit cetățenilor comunei Ostra.

„Dragi ostrence și dragi ostreni: pentru tot ce s-a întâmplat în seara aceasta aici, le mulțumesc cadrelor didactice, copiilor noștri ,colegilor mei din administrația publică locală, dar și doamnei viceprimar care s-a implicat cu tot sufletul în organizarea acestui eveniment. Cu speranța că v-ați simțit bine în seara asta aici, vă mulțumesc și vă doresc tot binele din lume. Vă aștept și pe data de 31 decembrie, în acest loc, unde va avea loc parada portului popular. La miezul nopții vă aștept, la fel ca și în anii trecuți, să fim împreună la cumpăna dintre ani”, a conchis Ioan Oros, primarul comunei Ostra.

La Ostra au evoluat pe scenă doar copii din comună

 

Nea Mitică”Eu v-am spus domnule primar, că veți ieși la pensie primar”Artiștii locali, alături de primarul și viceprimarul comunei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.