„ePIzodia” este titlul concertului eveniment susținut aseară de trupa Alternosfera, care a adunat o mulţime de fani, în spațiul ce respiră cultură și muzică bună : Talcioc Cultural. SUCEAVAL!VE a fost la Talcioc Cultural, probabil cel mai primitor spațiu pentru un astfel de eveniment.


După turneul prin ţară, care a adunat mii de fani şi a umplut la refuz sălile, trupa din Republica Moldova  a ajuns și la Suceava, pentru a-și promova cel mai recent album – ”ePIzodia”.

Chiar dacă publicul a avut de așteptat cu o oră mai mult față de programul stabilit pentru concert, prestația de excepție a trupei i-a făcut pe fani să vibreze și să cânte la fiecare acord și fiecare vers.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 2 persoane din formula iniţială, Marcel şi Marin.

Primul album, „Oraşul 511”, a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și de televiziune din România.

Doi ani mai târziu, Alternosfera lansează „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică”. Prin acest album, Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar în toamna lui 2008, lansează EP-ul „Flori din groapa Marianelor”.

Albumul „Virgula” reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIzodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”.

Chintesenţa tripticului ePIzodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers.

Alternosfera oferă nu doar un sound distinct, ci și versuri pe care odată ce le asculți, vrei din nou și din nou să le reasculți. Vinovați pentru acest album, „ePIzodia”, sunt Marcel Bostan: voce, clape; Marin Nicoară: chitară, clape; Sergiu Aladin: chitară, clape; Vicosh: bass; Anatolii Pugac: tobe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.