Dacă vi se părea că ţânţarii nu mai sunt cum erau cândva în sensul că sunt mai agresivi, mai rezistenţi şi nu vă dau pace noaptea, dar nici ziua, să ştiţi că nu vă înşelaţi.

Cercetătorii spun că din cauza creşterii temperaturii medii, avem cinci specii noi de ţânţari în România. Mai grav este că aceştia aduc cu ei riscul de transmitere a unor boli grave.

În urma unui studiu realizat la Universitatea de Agronomie şi Medicină Veterinară din Iaşi a reieşit faptul că, în ultimii 50 de ani, temperatura medie a României a crescut cu aproape un grad celsius.

Deşi pare puţin, specialiştii spun că este suficient pentru ca mai multe specii de ţânţari care pot transmite boli periculoase să se simtă la noi în ţară ca la ele acasă.

Vorbim despre specii de ţânţari care, spre exemplu, în anumite condiţii, pot transmite chiar malaria, o boala extrem de periculoasă care face încă victime mai ales în zonele tropicale şi subtropicale ale globului.

Cercetătorii plusează şi spun că situaţia va deveni din ce în ce mai gravă, fiindcă până în anul 2035 temperatura medie va mai creşte cu cel puţin 0,7 grade celsius, iar asta va face posibilă adaptarea şi altor specii de ţânţari periculoşi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.