Doi indivizi au fost prinși în flagrant după ce au cerut taxă de protecție de la un bătrân de 63 de ani din Șcheia.

Marți, 19 noiembrie 2013, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un bătrân de 63 ani din comuna Șcheia, cu privire la faptul că de circa 10 zile, doi indivizi, unul de 34 de ani din municipiul Suceava, și celălalt de 44 de ani, din comuna Șcheia, îi solicită bani pentru a nu avea probleme și a-i asigura protecție, amenințând că în caz contrar îi vor da foc la casă.

Astfel, la 20 noiembrie 2013, în jurul orei 15.30, deoarece cei doi autori au devenit insistenți în a solicita o primă sumă de bani, respectiv 300 lei, polițiștii au organizat și realizat flagrantul, iar asupra celor doi a fost găsită suma  provenită de la partea vătămată.

În baza materialului probator administrat a fost începută urmărirea penală față de cei doi, pentru comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată, luându-se și măsura reținerii pe timp de 24 ore, urmând ca aceștia să fie prezentați Judecătoriei Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.

Cei doi au fost introduși în arestul I.P.J. Suceava.

Conducerea IPJ Suceava atrage atenția încă o dată persoanelor cu manifestări infracționale de acest gen că nu tolerează comportamente antisociale care prin repetabilitate pot genera o stare de insecuritate publică. Totodată, polițiștii solicită tuturor celor care se regăsesc în situație victimală să sesizeze de îndată astfel de solicitări din partea unor persoane , pentru a se putea proceda la luarea unor măsuri ferme, inclusiv a celor privative de libertate față de infractori.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.