Ieri, 28 noiembrie, au început lucrările la noul adăpost de câini din Lunca Sucevei, în zona CET-ului.

În cursul zilei de ieri, viceprimarul Ovidiu Doroftei a vizitat şantierul şi a cerut constructorului să urgenteze lucrările de betonare a platformei, deoarece vremea încă permite acest lucru.

În vechiul adăpost sunt strânşi de pe străzile municipiului în jur de 1000 de câini. Noul adăpost va dispune de un număr de 1200-1500 de locuri. În acest moment, pe străzile Sucevei sunt în jur de 2500 de patrupede.

Lucrările la noul adăpost sunt programate să se desfăşoare pe parcursul a 13 săptămâni, iar costul acestei investiţii este de 400.000 de lei.

“Am executat şi un gard în jurul adăpostului, pentru a nu avea reclamaţii privind faptul că unii câini pleacă din padoc. Obiectivul meu este zero populaţie canină fără stăpân pe străzile municipiului Suceava, chiar dacă acesta ar fi singurul lucru pe care îl fac de amploare. Sunt conştient că zero populaţie canină este imposibil, fiindcă avem “transporturi” care sunt aduse din jurul municipiului, dar trebuie făcut ceva pentru reducerea către minim”, a declarat Ovidiu Doroftei, viceprimarul municipiului Suceava.

Pentru strângerea câinilor, Ovidiu Doroftei are de gând externalizarea acestei activităţi, deoarece în acest moment serviciul de ecarisaj dispune de o dubiţă şi câțiva angajaţi.

Lucrările au început în vară, prin turnarea pardoselii de pietriş, iar în acest moment consorţiul de firme care a câştigat licitaţia are de betonat 3000 de metri pătraţi.

Totodată, viceprimarul Ovidiu Doroftei a făcut un apel către cetăţeni să nu împiedice strângerea patrupedelor de pe străzile oraşului şi le-a sugerat iubitorilor de câini să îi viziteze la noul adăpost. În cazul în care timpul nu va permite turnarea platformei de beton, lucrările vor fi decalate cu 4-5 luni, a afirmat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.