Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că fondurile nerambursabile alocate au fost epuizate pentru Submăsura 4.1 pentru investiții în exploatații agricole în sectorul vegetal aferentă sesiunii anuale 2016.

Astfel, de la deschiderea sesiunii din data de 28 aprilie 2016, au fost depuse 511 proiecte în valoare de peste 168 milioane de euro pentru această componentă.

Reamintim că, în 28 aprilie, pe lângă deschiderea sesiunii de primire proiecte pentru Submăsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole, au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru instalarea tinerilor fermieri (Submăsura 6.1 – sM6.1) și pentru dezvoltarea fermelor mici (Submăsura 6.3 – sM6.3). Totodată, s-a deschis pentru prima dată sesiune de primire proiecte pentru Submăsura 16.4 „Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol” și Submăsura 16.4a „Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul pomicol”.

Termenul maxim pentru depunere cererilor de finanțare, în limita fondurilor disponibile, este 31 octombrie 2016, ora 16:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.