Rezultatele repartizării computerizate în clasa a IX-a au fost publicate de Ministerul Educației în cursul dimineții de sâmbătă. La nivelul județului Suceava, 3.577 de elevi au fost admiși la liceu, în funcție de opțiunile exprimate și media de admitere, iar 91 de candidați au rămas nerepartizați. Patru dintre aceștia au medii de admitere peste 7, alți 4 au medii între 6 și 6,96 și 53 de candidați au medii de admitere între 5,03 și 5,98.

Elevul Sabin Vașcovici, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, cel care a obținut media 10,  a optat să-și continue studiile la același liceu, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză. Mihnea Rădășanu, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, și Alexandru Constantin Vartolomei, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, următorii doi candidați din ierarhia județeană, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, însă au avut media de admitere 9,97, au ales și ei să rămână elevi ai liceelor în care au învățat în ultimii patru ani, ambii optând pentru specializarea matematică-informatică.

De cealaltă parte a ierarhiei județene, cea mai mică medie de admitere la liceu, în acest an, este 3,01, candidatul fiind repartizat la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, la specializarea agricultură. În total, 164 de candidați cu medii de admitere sub 5 au fost repartizați în clasa a IX-a.

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a fost preferatul absolvenților cu cele mai mari medii, numărul candidaților din topul ierarhiei județene repartizați la acest liceu fiind aproape dublu față de cel al elevilor care au fost repartizați la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, al doilea favorit al admiterii din acest an. De asemenea, elevi cu medii mari de admitere au ajuns și elevi ai Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, ai Colegiului Național ”Nicu Gane Fălticeni, Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava sau ai  Colegiului ”Al. Cel Bun” Gura Humorului.

145 de locuri în clasa a IX-a au rămas neocupate în urma repartizării computerizate, la specializări precum construcții, instalații și lucrări publice, agricultură, mecanică, silvicultură, dar și matematică-informatică, filologie, protecția mediului, economic, turism și alimentație, industrie textilă și pielărie și industrie alimentară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.