Primarul comunei Iacobeni, Viorel Maxim, a anunțat că au fost demarate lucrările de modernizare a mai multor drumuri comunale din satele Mestecăniș și Iacobeni. Edilul a subliniat că investiția, care se ridică la aproape 11 milioane de lei, este realizată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și presupune reabilitarea a nouă secțiuni de drumuri comunale din cele două sate, ce însumează aproximativ 4 kilometri.

Printre străzile ce intră în modernizare se numără: Ciotina 1, Ionașcani, Minelor și Cărăuși de Sus din Iacobeni și Fermierilor și Gării din Mestecăniș.

Edilul Viorel Maxim a precizat că pe întreaga suprafață ce va fi modernizată se vor executa lucrări de terasamente, va fi reprofilat stratul de balast existent și se vor turna cele două straturi de asfalt, respectiv binderul și stratul de uzură. De asemenea, se vor face șanțuri și rigole de acostament și rigole carosabile, acolo unde situația permite.

Primarul speră ca lucrările de asfaltare să fie făcute în cel mai scurt timp, astfel încât disconfortul creat să fie cât mai mic pentru cetățeni, însă îi roagă pe aceștia să fie înțelegători, întrucât lucrurile bune se fac cu răbdare.

„Asfaltarea acestor străzi a fost foarte așteptată de oamenii de aici și sper ca, odată cu modernizarea rețelei de drumuri, să crească și nivelul de trai al cetățenilor. Îi rog pe oamenii din zonele în care se asfaltează să fie răbdători și să respecte indicațiile constructorilor, astfel încât lucrările să se desfășoare bine”, a transmis primarul comunei Iacobeni, Viorel Maxim.

Fostă comună minieră, Iacobeniul a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vizibilă, bazată pe proiecte sustenabile ce s-au transformat în investiții durabile și impunătoare, iar datorită acestora, confortul cetățenilor din comună a crescut considerabil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.