Consiliul Județean Suceava a predat amplasamentul constructorului, asocierea de firme SC. Calcarul S.A și SC. Autotehnorom SRL, pentru modernizarea drumului județean DJ 172D. 

Obiectivul de investiții de numit „Modernizare DJ 172D, Teșna – Coșna, km. 47+200 -55+580” este o lucrare extrem de amplă și va cuprinde asfaltarea unui drum în lungime de 8,380 km cu mai multe structuri rutiere.  Grosimea asfaltului pe acest drum va fi de 10 cm, având o fundație din piatră. Mai mult, lățimea drumului va fi de 8 m, din care 6 metri sunt partea carosabilă.

Totodată, vor fi realizate două podețe transversale din beton peste drumul județean, pentru preluarea și descărcarea apelor pluviale, respectiv 52 de podețe din țeavă corugată.

Infrastructura rutieră va fi îmbogățită în comuna Coșna cu un pod nou, din beton, care va avea o lungime de 12 metri.

Conectivitatea dintre drumurile laterale și drumul județean va fi realizată prin 23 de podețe, executate din țeavă corugată. Pentru cele 140 de gospodării se vor realiza podețe pentru accesul în curți din plăci armate.

De-a lungul acestui proiect, pe o distanță de circa 2,5 km, șanțurile vor fi betonate iar pentru protejarea drumului de pârâul Teșna, care curge tangențial drumului județean DJ 172D, se vor executa ziduri de sprijin din beton pe o lungime de 2.531 ml.

Pentru siguranța rutieră vor fi montate table indicatoare, parapete de siguranță și vor fi efectuate marcaje rutiere.

Durata de realizare a proiectului din comuna Coșna este de 24 de luni iar valoarea contractului este de 29.243.336,92 inclusiv TVA.

Pentru locuitorii comunei Coșna acest drum este extrem de important.  Astfel, locuitorii satului Teșna, la fel ca și locuitorii celorlalte sate componente ale comunei Coșna, vor beneficia de acces pe drumul modernizat la gospodăriile proprii. Primarul comunei, Gavril Pardău, a explicat că de-a lungul timpului a făcut nenumărate demersuri, atât la Consiliul Județean Suceava cât și la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, oferind tot  sprijinul posibil în calitate de autoritate administrativă locală pe raza căreia se implementează acest obiectiv.

„Salut începerea acestor ample lucrări în comuna Coșna. Sperăm ca derularea proiectului să se desfășoare fără probleme și să fie finalizat în cele 24 de luni. Le urez succes constructorilor și îmi doresc ca lucrările să fie de calitate, așa cum prevede contractul” a spus primarul Gavril Pardău.

Totodată, edilul din Coșna a explicat și că finalizarea acestui obiectiv ține exclusiv de Consiliul Județean Suceava, în calitate de beneficiar al acestuia.

Trebuie amintit că în data de 20.12.2017 a fost semnat Contractul de finanțare nr.4706 cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin care s-a aprobat spre finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locala 2017-2020.  În anului 2018, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a derulat procedurile de achiziție publică pentru elaborarea serviciilor de proiectare iar în anul 2019, Consiliul Județean Suceava a organizat procedura de atribuire a contractului pentru execuția lucrărilor, ulterior, pe 18 martie 2020, fiind semnat și contractul de lucrări.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.