În această săptămână au debutat lucrările de construire a sălii de sport din comuna Berchișești. Administraţia locală a reuşit să obţină finanţare pentru execuţia acestui proiect prin Compania Naţională de Investiţii, cea care s-a ocupat şi de organizarea şi adjudecarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului.

„Vă anunţ cu bucurie că în această săptămână au început lucrările la obiectivul de investiţii „Sală de sport cu 102 locuri” în comuna Berchişeşti, proiect finanţat de statul român prin Compania Naţională de Investiţii. Cu ocazia startului acestui proiect extrem de ambiţios pentru comuna noastră, Preotul paroh Ionel Coca de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Berchişeşti a sfinţit terenul şi ne-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la eveniment”, a declarat primarul comunei Violeta Țăran.

 v taran

Construirea acestei săli de sport are ca scop acordarea de facilităţi moderne pentru practicarea  sporturilor, în conformitate cu normele şi standardele europene.

 sala de sport2

„Această sală de sport este extrem de binevenită pentru copiii şi tinerii din cele două localităţi aparţinătoare comunei noastră, mai ales având în vedere specificul sportiv al Berchişeştiului, care organizează anual turneul de mini-rugby „Viorel Lucaci”.  Prin darea în folosinţă a noii săli de sport, mă aştept la o implicare şi mai dinamică a tinerei generaţii din Berchişeşti în fenomenul sportiv de masă, deoarece sportul înseamnă în primul rând sănătate, iar elevii care îşi vor dori cu adevărat vor ajunge cu siguranţă la practicarea sportului de performanţă”, a afirmat edilul comunei Berchișești.

 

Potrivit contractului, noua sala de sport din comuna Berchişeşti are ca termen de recepţie a lucrărilor luna noiembrie a acestui an, după ce Primăria a pus la dispoziţie suprafaţa de teren necesară acestei realizări.

sala de sport 1
„După cum m-am angajat de fiecare dată în faţa cetăţenilor din Berchişeşti, comuna noastră va fi într-un continuu proces de dezvoltare şi modernizare, în toate domeniile de activitate, iar Primăria va contribui în mod esenţial la creşterea nivelului de trai şi confort al localnicilor, prin dezvoltarea unor programe şi servicii de nivel european”, a mai spus primarul Violeta Țăran.

sala bechisesti