În urma discuțiilor avute cu fermieri din județul Suceava la Consiliul Județean Suceava, Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a preluat o serie de probleme pentru care a promis soluții.

Recent a anunțat că se vor  modifica condițiile de accesare a subvențiilor la animale pentru a permite unui număr cât mai mare de fermieri să beneficieze de banii europeni.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu fermierii am venit cu o serie de amendamente. De exemplu, la ovine, am scăzut pragul de eligibilitate de la 150 de capete, în zona de munte, la 60 de capete, minim. Pentru bovine, am introdus pentru zona de munte eligibilitate de la 5 capete, nu de la 10. Am venit de asemenea de la 8 ani, la 10 ani, în ceea ce privește vârsta maximă a animalului”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii

De asemenea, ministrul a subliniat că va exista o creștere substanțială pe ansamblu, deoarece fondurile vor crește de la an la an.

„De exemplu, dacă vorbim de bovina de carne, în loc de 300 de euro vom ajunge la 330-340 de euro pe cap de animal. Și la ovine vom avea o creștere substanțială, pentru că ne dorim să reducem decalajul dintre ovine și bovine. De la 4,5 euro în prezent, vrem să ajungem la 17 – 20 – 26 de euro pe cap de animal”, a concluzionat Achim Irimescu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.