Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea îndeplineşte toate condiţiile pentru continuarea zborurilor pe perioada iernii.

Consiliul Județean a primit un audit de la Compania Naţională de Transporturi Aeriene SA, un raport amănunțit cu privire la Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

Potivit președintelui Nechifor, rezultatele acestui audit arată că pregătirea profesională a personalului implicat în asigurarea serviciilor de handling al aeronavelor, precum şi starea tehnică a utilajelor şi a mijloacelor de deservire a aeronavelor existente în dotarea aeroportului sucevean sunt corespunzătoare şi nu au fost înregistrate neconformităţi.

Totodată, Nechifor a precizat că buletinele de analiză, emise în urma verificării în laboratorul Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene SA a lichidului degivrant pentru aeronave, corespund cerinţelor. Precizăm că acest lichid degivrant urmează a fi utilizat pentru degivrarea aeronavelor în sezonul rece 2013 – 2014.

„Menţionăm că Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava nu este închis, oferind în continuare posibilitatea aterizării şi decolării aeronavelor private sau în regim charter. Spre exemplu, doar într-o singură zi a săptămânii trecute, pe 23 octombrie 2013, au aterizat pe Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Salcea patru aeronave a unor companii diferite”, a precizat Nechifor.

Compania ARKIA ISRAELI AIRLINES (Israel) –  Sosire 07:15, Decolare 11:30

Companie privată (România) – Sosire 12:40, Decolare 13:00

Compania SIM AVIA (Rusia) – Sosire 15:10, Decolare 16:17

Compania JUNG SKY (Croaţia) – Sosire 13.11, Decolare 16:00

De pe Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Salcea – Suceava, ÎN FIECARE ZI, aterizează şi decolează minim o cursă în regim privat sau charter.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.