Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, 9 noiembrie, că propunerile de modificare a legilor Justiţiei venite din partea Camerei Deputaţilor urmăresc „o eludare a votului pe care l-a dat Consiliul Superior al Magistraturii, corpul magistraţilor şi societatea civilă”.

„Avem o propunere de aviz care este deja cunoscută de ieri. Avem de-a face cu aceleaşi propuneri de lege ferenda care doresc să realizeze o eludare a votului pe care l-a dat CSM, corpul magistraţilor şi societatea civilă. Cu aceleaşi propuneri de lege ferenda vine iniţiatorul din Camera Deputaţilor, făcând uşoare modificări, pentru a se asigura într-o procedură de urgenţă că poate pune sub control justiţia şi poate politiza sistemul judiciar.

Din păcate, aceasta este concluzia la care ajungem, fiindcă altfel nu se poate explica de ce ar trebui să recurgem la o procedură de urgenţă când avem nevoie de studii de impact pentru a vedea ce va rezulta dintr-un astfel de pachet legislativ. Sau poate nu am învăţat nimic din legea privind eliberarea unor condamnaţi, din care s-a văzut, dacă nu am făcut studii de impact, care a fost rezultatul surprinzător. Vocea raţiunii trebuie să triumfe întotdeauna’, a afirmat Augustin Lazăr la intrarea în CSM.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.