Alianța pentru Unirea Românilor, cel mai apreciat partid politic din ultimul an prin felul în care aleg reprezentanții săi să facă politică cucerește un număr din ce în ce mai mare de alegători.

Simpli iubitori de patrie și valori naționale și, totuși, atât de apreciați în mediul online și în întâlnirile pe care le organizează în fiecare județ din țară, membrii AUR  schimbă optica în ceea ce privește felul în care ar trebui să arate politica în România.

George Simion, copreședintele AUR și principalul vector de imagine al acestui partid se bucură de o popularitate de luat în calcul și, prin felul său de a spune lucrurilor pe nume, fără prea multe filtre, și-a câștigat încrederea oamenilor din întreaga țară.

Astfel, AUR există și la Suceava, echipa de aici nefiind luată în calcul doar de adversarii politici, nu și de oamenii din județ care sunt din ce în ce mai dornici de a convinge cât mai mulți cunoscuți că AUR este un altfel de partid.

Prezent la Suceava, George Simion a declarat, după întâlnirea cu sucevenii de pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, că are în comun cu bucovinenii dragostea de țară.

„Am văzut cum a fost batjocorit acest județ în pandemie pentru că au dorit să ne demonstreze că există acest pericol, virusul, și pentru asta au arătat cu degetul spre Suceava. Am văzut acum că sucevenilor le-a fost trimis fiul lui Piedone să îi reprezinte în Parlamentul României, ceilalți politicieni de aici fiind părtași la vânzarea pădurilor austriecilor și la groapa de gunoi de pe Mestecăniș. AUR vine cu oameni care au performat în domeniile lor de activitate și, în sfârșit, vor fi PATRIOȚI ÎN PARLAMENT”, a declarat George Simion.

Reprezentantul principal al AUR a mai spus că Alianța pentru Unirea Românilor  își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam.

„Au trecut 30 de ani de la Revoluție, 100 de ani de la Marea Unire și românii sunt tot mai dezbinați, pe fondul unor politici ale urii propagate de partidele care s-au succedat la putere. Jumătate din națiunea română se află peste granițele actuale ale țării și, de la an la an, România se depopulează. Încrederea românilor în cei care ar trebui să le reprezinte interesele scade de la un scrutin electoral la altul. FAMILIA, NAȚIUNEA, CREDINȚA și LIBERTATEA sunt valorile noastre. După ele ne ghidăm”, a mai transmis George Simion.

 

AUR SUCEAVA- o variantă pentru cei sătui de vechile partide

Organizația AUR Suceava este pregătită pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, pe listă regăsindu-se antreprenori cunoscuți, precum și personalități care nu mai au nevoie de multe prezentări.

Astfel, pentru Senat vor candida Dăneasă Mircea, Hîncu Adriana, Savencu Simion-Ioan, Patraucean Dorin-Zaharie,  Balabașciuc Mugurel-Sorin și Luca Cătălin-Ionel,  iar la Camera Deputaților Pușcașu Florin, Acatrinei Gheorghe, Siretean Mircea, Puha Ionel-Cristinel, Melinte Iulian-Iustin, Zaharia Vasile, Amariei Marius, Hrab Elena Angelica, Muraru Florin, Daniliuc Mircia, Sandu Cătălin-Saniel și Tcaciuc Adrian.                                   

Florin Pușcașu este locul 1 la Camera Deputaților și a ales să facă parte din AUR pentru că în acest moment este nevoie, mai mult ca oricând, de unitate, iar aceasta poate fi dată doar de cei care încă mai cred în valorile naționale și nu au fost dezbinați de actualul sistem.

„Mi-ar fi fost bine fără politică dacă mă gândeam doar la ziua de azi, însă am ales să mă gândesc și la ziua de mâine și la viitorul copiilor noștri, iar lucrurile nu arată foarte bine. Politica așa cum arată acum nu face bine, însă de asta există AUR. Deși este mai simplu să stăm pe margine pentru că nu ne strică nimeni imaginea, nu suferim de răutatea directă, eu le cer locuitorilor județului nostru să ni se alăture. Oamenii de bună credință, dacă se unesc, nu sunt atât de ușor de învins, iar eu cred mult în oamenii județului Suceava. Știu că împreună, bazându-ne pe valorile AUR, putem stopa multe nedreptăți ale unui sistem cu interese meschine”, a transmis Florin Pușcașu.

Acesta a mai spus că AUR nu promovează afișe cu chipurile candidaților, ci cu sigla partidului care este extrem de sugestivă: reprezintă o Românie Unită cu Basarabia.

„Identitatea noastră de candidați nu ține de portrete tipărite și expuse în diferite medii. România ne reprezintă și vrem să o reprezentăm, de aceea avem afișe fără chipuri dornice de afirmare”, a mai spus Pușcașu.

De cealaltă parte, artistul plastic Mircea Dăneasa, locul I la Senat, consideră că Alianța pentru Unirea Românilor este un partid care va dăinui în timp în românia. De asemenea, el trage un semnal de alarmă cu privire la politica de îndatorare a țării.

„Vreau să fiu alături de un partid care va deveni «clasic» în istoria României, după toate regulile clasicilor, adică măsură, proporție, unitate de timp, unitate de loc și, mai ales, identitate de timp și loc. În secolul XXI noi începem să uităm cine am fost, dar mai uităm și cine suntem și atunci trebuie să ne gândim: cine vom fi! În calitate de profesor, văd ce se întâmplă în școli și văd generațiile din această vreme, care, din păcate, sunt la 10% din ceea ce erau  generațiile anterioare. Pot oricând să vorbesc 10 zile despre ceea ce am învățat în Liceu, însă dacă îl pun pe un absolvent de acum cred că, dacă e deștept, poate vorbi câteva minute.

Vreau să pun o întrebare întregii clase politice și domnului Iohannis: «Domnilor, ce părere aveți despre ce vor spune copiii și nepoții noștri când vor trebui să plătească datoriile pe care le faceți acum în mod clandestin? De ce nu se anunță public care sunt datoriile externe ale României? Cine le va plăti?»”, a declarat Mircea Dăneasa

 

 

Florian Colceag, numit și antrenorul de genii, se află pe lista pentru Parlamentul României din partea Alianței pentru Unirea Românilor

 

Florian Colceag este unul dintre cei mai importanți profesori din România căruia i se spune antrenorul de genii deoarece în cariera sa profesională a reușit să pregătească sute de copii care au avut performanțe senzaționale la nivel național și internațional.

Acesta a hotărât să răspundă apelului la unitate lansat de George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor și se află pe lista Parlamentului României din partea Alianței pentru Unirea Românilor. Decizia vine după ce activistul civic Dan Tanasă a decis să facă același pas și să se alăture noului partid pe scena politică.

Deși îi place să se recomande ca îndrumător al tinerilor și profesor de matematică, Florian Colceag este doctor în economie, specialist în modelare matematică, preşedinte al Institutului Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education, dar și membru al Clubului de la Roma, potrivit fundatiaciprianmarica.ro.

Profesorul Florian Colceag este considerat părinte spiritual de foarte mulți tineri supradotați pe care îi testează, îi sprijină și îi promovează de la începutul anilor ‘90. Dorința sa cea mai mare este ca tinerii supradotați care obțin diplome prin muncă asiduă la competiții din toată lumea și de la universități prestigioase să poată reveni în țară unde să își construiască cariera în domeniul ales.

 

Actorul Mircea Diaconu susţine lista Alianţei pentru Unirea Românilor 

 

Actorul Mircea Diaconu a precizat nu va candida la alegerile parlamentare, dar va susţine lista Alianţei pentru Unirea Românilor.

„Nu candidez acum la nimic, dar susţin cât pot de tare un grup de tineri pe care i-am remarcat cu câţiva ani în urmă făcând nişte marşuri absolut romantice între Chişinău şi Bucureşti. (…) Acum am ajuns într-un punct care se numeşte marele proiect al românilor. Cel mai mare proiect al românilor a fost proiectul Unirii. Au trecut sute de ani pentru asta. Din păcate, senzaţia mea este, cu durere o spun, că din sută în sută de ani trebuie să ne reunim ca să punem din nou pe masă acest proiect mare. Cu suferinţă spun că marea clasă politică, oricare ar fi ea, şi nu zic stânga – dreapta, pentru că e o varză doctrinară de nedescris, ci marea clasa politică pune pe masa publică proiecte mici, nimicuri”, a afirmat Mircea Diaconu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că marele proiect al românilor trebuie pus din nou pe masă, „pentru că e nevoie să ne reunim noi între noi şi poate cândva şi cu cei din Moldova”.

„Acesta este motivul principal pentru care îi susţin pe aceşti tineri, care au plecat cu ani în urmă într-un marş de la Chişinău spre Bucureşti şi sper ca marşul ăsta să continue cu o intrare în Parlament. (…) Nu candidez, pentru că aş vrea să mă ocup de subiecte şi nu de funcţii. Pentru mine, cele mai importante sunt subiectele. (…) Eu am 70 de ani şi de aceea nu candidez, dar la 70 de ani, daţi-mi voie să încerc măcar să predau ştafeta altora şi stau lângă ei şi garantez pentru ei că vor fi serioşi. Am făcut evenimente împreună la Bruxelles şi am foarte mare încredere în ei”, a adăugat fostul europarlamentar, reamintind de proiectul său privind regenerarea pădurilor.

Un proiect propus de Diaconu şi „îmbrăţişat” de AUR se referă la depolitizarea societăţii.

„S-a ajuns că, nici pe vremea lui Ceauşescu, carnetul de partid nu era atât de important ca astăzi. Şi director la grădiniţă ca să fii trebuie să-ţi dea partidul „un ceva”. Este ridicol, este jenant, penibil. (…) Mă doare adânc că România, ţara noastră, nu mai are niciun control asupra resurselor, ceea ce este nepermis. Deci, un alt treilea proiect este controlul asupra resurselor”, a adăugat Diaconu.

Lista AUR la Bucureşti pentru Camera Deputaţilor şi Senat este deschisă de co-preşedinţii alianţei, George Simion şi Claudiu Târziu.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.