Canotorul Cosmin Pascari, legitimat la CSM Suceava, a obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale pentru juniori și tineret de la Rotterdam, prin echipajul masculin de patru rame.

Barca masculină de patru rame (JM4-), a fost formată din Ștefan-Constantin Berariu, Mihăiță-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari și Constantin-Cristi Hîrgău.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a apreciat evoluția sportivilor români, transmițându-le felicitări tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate.
„Performanțele obținute la nivel de juniori și tineret, la toate discipline sportive, ne arată că avem viitor. Un viitor care poate fi frumos dacă acești copii vor crede în potențialul lor. Aceasta este prima condiție, ca ei să-și dorească mai mult, să fie conștienți că pot ajunge la Jocurile Olimpice. Iar noi trebuie să-i ajutăm, să găsim soluțiile cele mai bune pentru a reprezenta România cu succes în marile competiții”, a scris Elisabeta Lipă pe o pagină de socializare.

Pe lângă aurul cucerit de cei patru canotori, au mai fost cucerite două medalii la tineret: argint la 4 rame – feminin, prin Alina Ligia Pop, Diana Mihai, Ana Maria Simion, Mădălina Hegheș și bronz la dublu vâsle – feminin, prin Viviana Bejinariu și Ioana Vrânceanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.