Ouăle încondeiate sunt o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, reprezentând un element de cultură spirituală specific românească. 

Încondeierea ouălor reprezintă un obicei străvechi  în tradiția românească care ne transmite bucurie, uimire, smerenie, împăcare, pentru că în ornamentația lui, de fapt, se operează cu simboluri (soare, lună, cruce, etc.), cu modele din natură (plante, animale, obiecte) și cu modele de țesături populare.

Prețuind FAMILIA, PATRIA, CREDINȚA și LIBERTATEA – ca valori fundamentale, organizația AUR Rădăuți  în colaborare cu Centrul Maria Ward Rădăuți si Elena Torac, meşter popular de renume internațional  în arta încondeierii ouălor, au organizat miercuri 13 aprilie 2022 un atelier de încondeiat ouă. La această activitate au participat activ copii de la Centrul Maria Ward Rădăuți și de la o grădiniță din apropiere, voluntarii  centrului și membri AUR RĂDĂUȚI.

„Prin organizarea acestui atelier Organizația Județeană AUR se poziționează alături de toți cei care doresc păstrarea tradițiilor, a identității naționale și conservarea artei specifice Bucovinei.  De aceea partidul nostru prin acțiunile sale va promova, mai ales  în rândul tinerilor, meșterii populari bucovineni  și arta unică a acestora!”, au transmis reprezentanții AUR.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.