Vineri, 9 iunie 2023, la orele 13:00, la Sala Mică a Casei de Cultură din muncipiul Suceava, AUR Suceava organizează o dezbatre a Programului de guvernare AUR – „Reconstruim România”. Astfel, reprezentanții formațiunii politice îi invită pe cetățeni să participe la această dezbatere publică pentru a afla direcția de acțiune a partidului și pentru a avea ocazia de a contribui la aceasta.

„Alianța pentru Unirea Românilor este o mișcare politică națională. Ne-am lansat la 1 decembrie 2019 și am devenit partid parlamentar la 6 decembrie 2020, pentru că am fost consonanți cu așteptările unei părți importante a românilor din țară și de peste hotare. Încrederea și susținerea pe care ni le acordă românii sunt evident în creștere. AUR își împlinește rolul de partid de opoziție, reușind aceasta într-un moment în care există o majoritate absolută, foarte confortabilă. Reușește să aducă în atenția publică anumite chestiuni care altfel ar trece neobservate și vrea bineînțeles să ajungă la guvernare.

Misiunea noastră este să dăm glas năzuințelor legitime ale românilor și pentru realizarea acestora ne îndreptăm toată energia și inteligența. Vrem o Românie suverană și reunită, puternică economic și competitivă, demnă și respectată, în care toți oamenii să poată munci și trăi mulțumiți, bucurându-se în siguranță și pace de roadele muncii lor. Vrem să fim o națiune solidară, sănătoasă și bine educată, așezată pe temelia tradiției și deschisă către viitor, capabilă să-și îndeplinească misiunea istorică într-o lume tot mai complexă și supusă diverselor tipuri de riscuri și amenințări. Vrem o Românie stabilă, care să devină lider economic regional. 

Suntem o alternativă reală la guvernările antinaționale instalate după 1989 și aspirăm să guvernăm România cu onestitate și dăruire, în beneficiul celor mulți. Binele comun și bunăstarea materială și spirituală a tuturor românilor sunt scopuri pe care le servim. 

Pe 11 mai 2023 partidul Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat ”Programul de guvernare AUR în 15 puncte – Reconstruim România”. Programul de guvernare al AUR a început să fie dezbătut în toată țara dar și în diaspora. Acest program de guvernare va fi amendat cu propunerile venite din partea membrilor dar și a societății civile. 

În cadrul programului de guvernare AUR susţine la nivelul administrației de stat scăderea numărului de parlamentari la 300, conform votului românilor la Referendum; un Guvern cu maximum 12 ministere şi maximum 50 de secretari de stat. 

Măsurile economice vizează simplificarea politicii fiscale; în acest sens, pentru companiile cu o cifră de afaceri (CA) mai mică de 5 milioane de euro va fi stabilit un impozit pe CA de 2%, iar pentru companiile cu cifra de afaceri egală sau mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16%; iar companiile care nu îşi declară profiturile în România vor fi taxate cu 1% din cifra de afaceri. AUR propune şi va face o simplificare a fiscalităţii deoarece trebuie să rămână mai mulţi bani la dispoziţia firmelor româneşti şi a salariaţilor.

Un alt punct al programului AUR vizează unificarea localităţilor pentru eficientizarea cheltuirii banului public printr-o ierarhie a competenţelor la nivelul statului. Astfel nicio localitate nu va avea Primărie în România dacă nu are cel puţin 5.000 de locuitori iar în locul aparatului birocratic al primarului, într-o comună de 1.000 de locuitori, în locul Primăriei, vom lăsa un ghişeu unic pentru a lucra cu cetăţenii. 

În programul AUR figurează şi înfiinţarea unui Fond Suveran de Investiţii, funcţional, eficient, care să asigure ceea ce în momentul acesta se pare ori că nu se poate, ori că nu se vrea. Spre exemplu, finalizarea tuturor investiţiilor din domeniul energetic ca România să poată să fie suverană din punct de vedere energetic. Aceasta, împreună cu alte măsuri luate de conducerea statului, cum ar fi, în domeniul energiei, separarea distribuţiei de furnizare, poate să asigure banii necesari țării. 

Considerăm că statul trebuie să creeze bănci pentru agricultură, Banca Agricolă, Banca pentru Dezvoltare, care să ajute companiile şi administraţiile publice şi o Bancă Românească pentru Locuinţe şi Consolidare. Este nevoie ca românii să se crediteze la fel cum se creditează şi ceilalţi europeni, la dobânzi corecte. La fel de importantă este și înființarea unei bănci naționale pentru finanțarea investițiilor în economia reală și promovarea producției autohtone. De asemenea, se vor acorda stimulente fiscale pentru companiile care investesc în dezvoltarea tehnologiei și a inovației.

O soluţie pe care AUR o va lua încă din prima zi de guvernare o reprezintă taxarea muncii până la nivelul de maxim 25% din salariu pentru primii 5.000 lei. O altă măsură importantă este creșterea graduală în 4 ani a salariului minim brut la valoarea de 5.000 de lei. 

Acest program se va dezbate pe data de 9 iunie 2023, la orele 13:00 la Sala Mică a Casei de Cultură din muncipiul Suceava. Prin comunicatul nostru invităm sucevenii neafiliați politic să ia parte la această dezbatere publică pentru a afla direcția de acțiune a partidului nostru și a avea totodată ocazia de a contribui la aceasta.

AUR este a doua forță politică, chiar prima după unele surse, în acest moment. Ne-am lansat programul de guvernare și ”vom merge din casă în casă să convingem fiecare român că această coaliție guvernamentală nu va face nimic pentru România”, după cum a spus președintele George Simion. Facem apel către toți românii, tineri și vârstnici, bărbați și femei, majoritari și minoritari, de la orașe și sate, din țară și de peste hotare, să ni se alăture în elanul nostru politic și patriotic înnoitor. Împreună putem fi mai puternici. Împreună vom reuși”, au transmis reprezentanții AUR Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.