Parlamentarii AUR de Suceava, respectiv senatorul Mircea Dăneasa și deputații Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, i-au adresat o interpelare premierului Nicolae Ciucă, prin intermediul căreia i-au solicitat să delege parlamentarii să voteze în Parlament înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă asupra privatizării Petrom și, concomitent, să trimită corpul de control al primului ministru să investigheze respectarea obligaţiilor cumpărătorului OMV la achiziţia Petrom.

„Din spațiul public aflăm că vânzările companiei austriece OMV au crescut cu 124% și profiturile distribuibile acționarilor au crescut cu 95%. Astfel, compania austriacă OMV câștigă miliarde în timp ce românii sunt sărăciți.
De curând, Ministrul Energiei Virgil Popescu fiind întrebat de presă dacă soția sa administrează 8 benzinării Petrom acesta a declarat: «Nu văd nici o stare de incompatibilitate în condițiile în care soțul fostului premier PSD Viorica Dăncilă lucrează la Petrom. Nu există nici o incompatibilitate între a administra o stație și politica energetică a țării.»
Din presa locală din Suceava am aflat că liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, administrează două stații OMV Petrom în municipiul Suceava fiind luate în franciză.
Domnule Prim Ministru, ne întrebăm și vă întrebăm de ce nu au reușit, spre exemplu, cei mai buni absolvenți ai Academiei de Studii Economice (ASE), în condiții de piață liberă, să aibă acces și să devină «administratori de stații» ale companiilor multinaționale? Pentru că nu se face carte la ASE? Pentru că nu sunt bine pregătiți tinerii României în managementul afacerilor? Sau pentru că nu au avut acces, întrucât trăim într-o Românie în care totul se află la discreția decidenților politici iar copii românilor harnici și cinstiți sunt obligați să plece în străinătate să muncească întrucât «această țară a fost lăsată moștenire pe rudele decidenților politici»?

Față de această situație solicităm să faceți publice listele politicienilor atât din PNL, cât și din PSD care au devenit parteneri/ administratori de stații/ beneficiari de franciză cu OMV PETROM în România și care și-au angajat rudele direct sau indirect în afacerile derulate de această companie şi cifrele de afaceri pe care le au cu compania deţinută de OMV.
Ne gândim că măcar celor din PNL le veți solicita să facă un pas în spate pentru ne este frică să vorbim despre demisie de onoare. Despre ce onoare poate fi vorba în acest caz?
De asemenea, vă solicităm să precizați, în spațiul public, dacă vă delegați parlamentarii din PNL să voteze în Parlament înființarea unei comisii parlamentare de anchetă asupra privatizării Petrom?

Față de această situație vă adresăm următoarea interpelare:
La ce dată veți trimite corpul de control al Primului Ministru să investigheze respectarea obligaţiilor cumpărătorului OMV la achiziţia Petrom?”, se arată în textul interpelării.

One Response

 1. doi siamezi piesiedie

  aur face pe niznaiu…
  de parca n-ar sti. toata suceava stie, buobby cusnir, pieziedizt pi bancnote di la omv, flancat de celalalt siamez muocanu vasile ciorditor di interese caruia ii curg prin vene banii jmenuiti din pnccf(programul national de cadastru si carte funciara).
  vasile, mai au astia de unde sa te mulga? o fi comod sa stai capra la pohtele unui fluture?
  maszoni cracanati, vanzatori de tara!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.