Vicovu de Sus nu are primar nici în acest moment, orașul fiind condus de către viceprimarul cu atribuții de primar, Ionel Adrian Juravle, deși au trecut peste patru luni de la invalidarea mandatului primarului ales, Gheorghe Schipor.

Potrivit viceprimarului Juravle, Instituția Prefectului Județului Suceava nu a transmis niciun document prin care să anunțe organizarea unor noi alegeri.

„De la Prefectură nu am primit nimic, însă cred că nu s-au centralizat toate datele la nivel național, la AEP”, a declarat viceprimarul Ionel Adrian Juravle.

Potrivit legii, „în caz de invalidare a alegerii primarului, Guvernul, la propunerea autorităților cu atribuții în organizarea alegerilor locale, pe baza solicitării prefectului, stabilește data alegerilor. Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la data invalidării sau, după caz, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, în condițiile legii”.

Totodată, în mod normal, Prefectura trebuie să informeze AEP-ul cu privire la situațiile excepționale existente în județ, iar după centralizarea datelor din țară  AEP are nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru organizarea alegerilor anticipate.

Trebuie precizat că de la Instituția Prefectulu Județului Suceava nu avem niciun punct de vedere, întrucât prefectul este prins în ședințe operative și uită să revină cu apel telefonic atunci când este sunat de către reporterii Ziarului SuceavaLIVE. Acesta preferă, după ce aude întrebarea, să grăbească încheierea apelului.

UPDATE:

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a precizat că, în urma demersurilor făcute de către Instituția Prefectului județului Suceava către autoritățile centrale, cei de la AEP au transmis că imediat ce se va aproba bugetul de stat vor fi organizate alegeri în orașul Vicovu de Sus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.