De câțiva ani încoace, municipalitatea Amsterdam se luptă cu traversele de mașini: turiștii care vin să bea, să fumeze iarbă și să consume alte droguri, iar apoi să petreacă noaptea în mașina lor. Frumos și ieftin, dar interzis. Municipalitățile pot introduce această măsură în Ordonanța locală generală, iar Amsterdam a făcut-o deja. Așa că agenții „echipei de dormit” sunt puși pe verificări drastice.

De când turiștii s-au întors la Amsterdam, din această primăvară, primarul Femke Halsema pune în teren mai des „echipele de dormit”. „Fumătorul străin este genul de turist tânăr, cu greu cheltuie bani în oraș și provoacă o pacoste”, relatează presa din Olanda. Mai mult, Amsterdam vrea să scape de imaginea sa de Valhalla internațional al prostituției, drogurilor și rock ‘n’ roll-ului.

 

„Când portiera se deschide, trebuie să-ți ții respirația din cauza duhorii”

 

Traversele de mașini sunt în principal străine, din România, Germania, Italia, Polonia, Franța și ocazional din Olanda, spun oficialii: „Sunt obișnuiți așa pentru că este permis în alte țări”. Recunoașterea traverselor nu este atât de dificilă: plăcuța de înmatriculare străină, mașină mică, geamuri aburite.

„Când portiera se deschide, trebuie să-ți ții respirația din cauza duhorii. Și își fac nevoile pe stradă”, mai adaugă ei. „Apoi devin agresivi, încep să țipe. Unii te certă. Și dacă vedeți plăcuțe de înmatriculare englezești sau românești, ar trebui să sunați la poliție”, potrivit știridiaspora.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.