Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi are obligaţia ca până la sfârşitul acestei luni să monteze „cocoaşe”, benzi rezonatoare şi indicatoare suplimentare în „curba mdorţii” de pe DN 17, din localitatea Prisaca Dornei.

În Prisaca Dornei, unde trei persoane şi-au pierdut viaţa de curând, după ce un TIR încărcat cu lemne s-a răsturnat în curtea unei case, şi unde,în luna mai 2013, alte patru persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un alt TIR plin cu lemne s-a răsturnat în curtea aceleiaşi case,vor fi luate măsuri pentru a stopa accidentele.

Asta au hotărât subprefectul Atanasă Nistor, primarul comunei Vama, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, care au fost prezenţi săptămâna aceasta la faţa locului.

Astfel, un prim set de benzi rezonatoare cu grosimea de 8, 10 şi 12 milimetri va fi amplasat pe sensul de mers dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului, înainte de podul de peste pârâul Hurghiş, la limita localităţii Prisaca Dornei.

Un al doilea set de benzi rezonatoare va fi montat chiar înainte de curba unde s-au produs cele două accidente mortale. De asemenea, pe acelaşi sens de circulaţie, înainte de curba respectivă, vor fi montate panouri suplimentare cu limitare de viteză la 30 km/h, dar şi indicatoare cu avertizarea „frecvent accidente”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.