Consilierul județean PSD Mihai Grozavu  le-a propus colegilor săi din deliberativ să includă în calendarul manifestărilor culturale din județ organizarea unei dezbateri despre ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Social democratul a subliniat că ÎPS Pimen este o persoană modestă și implicată, care s-a ocupat de buna gestionare a patrimoniului din subordinea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Mihai Grozavu a făcut referire la cele opt unități de cult, biserici și mănăstiri, monumente UNESCO și la cele peste 200 de monumente din categoriile A și B, dar și la așezămintele sociale pentru copii, bătrâni și persoane cu dizabilități din subordinea Bisercii. Acesta a mai adăugat că așezământul pentru copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi reprezintă un model național și mondial.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că în acest sens va fi organizată o dezbatere publică în luna august, la Muzeul de Istorie Suceava, când ÎPS Pimen va împlini 90 de ani. Acesta a mai adăugat că dezbaterea va fi despre rolul Bisericii și al ÎPS Pimen în județul Suceava. De altfel, președintele CJ Suceava i-a invitat pe consilierii județeni să ia parte la dezbatere.

Trebuie precizat că din cei 34 de consilieri prezenți, 33 au votat pentru propunerea colegului lor, Mihai Grozavu, și unul a votat împotrivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.