Vineri, 2 iulie, la împlinirea a 517 ani de la moartea bine-credinciosului voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Primăria Suceava a organizat o  depunere de coroane de flori la statuia ecvestră a domnitorului, de la Cetatea de Scaun.

În deschiderea evenimentului, primarul Ion Lungu le-a mulțumit celor prezenți pentru că au dat curs invitației sale și au depus coroane de flori la Statuia Ecvestră a Marelui Ștefan.

„Aceasta este o zi sacră pentru Suceava și pentru România! Astăzi se întâlnesc 517 ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare. Chiar dacă somnul de veci al lui Ștefan cel Mare este la Putna, trebuie să facem o tradiție din depunerea de coroane și jerbe de flori la statuia domnitorului, de la Cetate, pentru că gloria lui Ștefan cel Mare s-a scris la Cetatea de Scaun”, a declarat edilul Ion Lungu.

Primarul Sucevei a subliniat că domnul Moldovei poate fi considerat cel mai mare român, iar noi, sucevenii, ar trebui să fim mândri că suntem urmașii lui Ștefan cel Mare.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Primăriei Suceava, în frunte cu primarul Ion Lungu, reprezentanți ai Prefecturii Suceava, precum și reprezentanți ai structurilor MAI și MApN.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.