Vineri 2 august, la Ministerul Energiei, a fost semnată autorizația de construire pentru Conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei. Din acest moment se poate începe oricând lucrarea, Transgaz având fondurile necesare pentru această investiție. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că este o zi mare pentru zona Dornelor.
„Ieri, la Consiliul Județean Suceava, ne-am întâlnit specialiști ai CJ Suceava, reprezentanți ai Transgaz și ai altor instituții avizatoare și s-a finalizat documentația în vederea emiterii autorizației de construire. Prin ajungerea gazului metan la Vatra Dornei se creează condiţii pentru creșterea nivelului de trai atât pentru locuitori cât şi pentru turiștii care vizitează zona sau se tratează în stațiunea Vatra Dornei şi se asigură un sprijin important dezvoltării unor activități economice”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Potrivit lui Flutur, Vatra Dornei, unde sezonul rece este foarte lung, va putea să folosească și gazul natural pentru încălzire. Locuitorii din Vatra Dornei sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, beneficiind de o centrală termică pe combustibil lemnos, posibilitățile de asigurare a rumegușului fiind limitate.
„Prin realizarea acestei investiții se va putea face conectarea magistralei de gaz natural cu Ardealul și se va închide inelul pe partea de nord a țării. După ce proiectul a fost declarat ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale, procedurile s-au simplificat și s-a putut obține autorizația de construire de către Transgaz”, a adăugat Flutur.
Conducta are o lungime de 26 kilometri, valoarea estimată a investiției este de 19 milioane lei (fără TVA) și are termen de realizare 36 de luni.
„Salut semnarea autorizației pentru executarea lucrărilor de construire a conductei care permite ca după mai mulți ani de așteptare gazele naturale să ajungă în zona Dornelor”, a conchis Gheorghe Flutur.
Lasa un raspuns