În cadrul acțiuni din data data de 17 mai 2017, în baza unor date conform cărora la domiciliul unei persoane de pe raza județului Suceava este depozitată o cantitate de țigări de contrabandă, un echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Vicovu de Sus s-a deplasat, în jurul orei 11.30, la imobilul respectiv, unde au descoperit, în curtea acestuia, un autoturism parcat în care au fost observate mai multe colete cu țigări.

Proprietarul imobilului, un cetățean român în vârstă de 48 ani, a predat de bunăvoie țigările oamenilor legii, care, împreună cu autoturismul, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 2.978 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 32.800 lei.
Autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.