Cred că vă amintiți că anul trecut și acum doi ani, primarul Ion lungu anunța cu surle și trâmbițe că vom colabora cu elvețienii pentru a cumpăra câteva autoturisme și autovehicule electrice.

Iată că momentul este aproape iminent, pentru că primarul a anunțat că se va începe prima procedură de achiziții pentru câteva autoturisme și autoutilitare electrice care să fie folosite de municipalitate.

„Am terminat prima procedură, din trei, în cadrul proiectului Vehicule electrice pentru o municipalitate verde. În prima fază, vom achiziționa 11 autoturisme electrice și două furgonete electrice în valoare de 1.334.517 lei, fără TVA și o automăturătoare și o autocisternă electrică, ambele în valoare de 1.408.703 lei fără TVA. În valoare totală de 2.743.222 lei fără TVA”, a detaliat edilul.

Totuși, la o privire mai atentă, trebuie să recunoaștem că aceste prețuri sunt destul de ridicate. În condițiile în care o mașină electrică medie costă aproximativ 20.000 de euro, Primăria va cheltui jumatate de milion de euro doar pentru aceste 15 mașini. Poate că Primăria va achiziționa mașini de lux electrice. De asemenea, se pare că Primăria va achiziționa și zece biciclete electrice toate pentru Poliția Locală.

„Mai urmează alte două proceduri, cumpărarea a zece biciclete electrice pe care le vom da polițiștilor locali și infrastuctura electrică, o altă etapă, o altă procedură, cu punctele de încărcare pentru mașinile electrice. Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a declarat Ion Lungu.

Autobuze electrice pentru oraș

Pentru ca orașul să fie în totalitate verde, Primăria intenționează să cumpere 40 de autobuze electrice pentru municipalitate. Deocamdată, aceste proceduri sunt întârziate pe plan național, pentru că nu s-au definitivat toate detaliile, încă.

„De asemenea, am fost ieri la Piatra Neamț pentru cele 40 de autobuze electrice care sunt gata de achiziție. Mai așteptăm să se miște lucrurile la nivel național, să vină ghidul solicitantului să le putem achiziționa”, a mai spus Ion Lungu.

Din câte se vede, este clar că edilul se pregătește pentru încă un mandat, pentru că nu pare că vrea să termine proiectele prea curând.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.